ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

Σήμερα αποφασίζουν για τις κινητοποιήσεις τους οι εκπαιδευτικοί


Άκαρπη αποδείχθηκε η συνάντηση του υπουργού Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου με την ΟΛΜΕ, η οποία απειλεί με απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, σύμφωνα με τους συνδικαλιστές ο υπουργός δεν απάντησε σε κανένα από τα αιτήματα ενώ ερωτηθείς ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Ν. Παπαχρήστος για το ενδεχόμενο επιστράτευσης είπε χαρακτηριστικά ότι «αν επιθυμεί η κυβέρνηση να μας ντύσει στο χακί θα γυρίσουμε με ψηλά το κεφάλι».

Οι συνδικαλιστές παρέπεμψαν στη συνεδρίαση της Πέμπτης για τη λήψη των αποφάσεων για την απεργία στις Πανελλαδικές.
Νωρίτερα οι συνδικαλιστές της ΟΛΜΕ είχαν θέσει τα αιτήματά τους στον υπουργό που αφορούσαν κυρίως τη δίωρη αύξηση του ωραρίου και την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Από την πλευρά του το υπουργείο επεσήμανε σε όλους τους τόνους ότι οι εξετάσεις θα γίνουν κανονικά.

Χρονικά πάντως τα περιθώρια στενεύουν καθώς οι Πανελλαδικές εξετάσεις ξεκινούν στις 17 Μαΐου και οι υποψήφιοι που βλέπουν τις προσπάθειες τους να τινάζονται στον αέρα έχουν ήδη βγει εκτός προγραμματισμού από τις απειλές για κινητοποιήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ, της προηγούμενης εβδομάδας, υπήρξε σύγκλιση απόψεων για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις από όλες τις παρατάξεις (ΔΑΚΕ, ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ,ΠΑΣΚ) με εξαίρεση το ΠΑΜΕ που εισηγήθηκε μία 48ωρη στις 14 και 15 Μαΐου.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των παρατάξεων στο ΔΣ της ΟΛΜΕ είχαν διαφωνήσει σε διαδικαστικά θέματα και για το λόγο αυτό είχαν καταλήξει σε απόφαση για απεργία. Στην ουσία η ΟΛΜΕ προτείνει την απεργία μέσα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, οι οποίες ξεκινούν στις 17 Μαΐου, αντιδρώντας στην απόφαση για αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά δύο ώρες από την επόμενη χρονιά.

Μετά την αποψινή συνάντηση, το Δ.Σ. της ΟΛΜΕ αναμένεται να συνεδριάσει αύριο προκειμένου να καθορίσει τη στάση του με βάση τις απαντήσεις του υπουργού Παιδείας. Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ τα μέλη των παρατάξεων που προτείνουν απεργίες δεν κατόρθωσαν να συμφωνήσουν ως προς τον τρόπο λήψης των αποφάσεων από τον κλάδο.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, η απόφαση-πρόταση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ θα πρέπει να επικυρωθεί από τις γενικές συνελεύσεις των καθηγητών και στη συνέχεια από τη γενική συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων των καθηγητών. Κι όλα αυτά αναμένεται να ολοκληρωθούν ως τις 15 Μαΐου, δύο ημέρες πριν από την έναρξη των πανελλαδικών εξετάσεων.

 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου