ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

ΜΕΓΑΛΟ-ΜΠΑΡΑΖ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ.


Οδηγίες προς ραελιανά πρόβατα Δημήτρης Καζάκης :Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει οργάνωση

 http://www.youtube.com/watch?v=rlj2l3LPA4M

«Για όσους δεν ξέρουν τι σημαίνει οργάνωση, κρατήστε το εξής στο μυαλό σας: Συνεννοηθείτε με τους φίλους σας, με τους γνωστούς σας στη δουλειά ή στο χώρο κατοικίας και περιμένετε το σύνθημα. Θα υπάρξει σύνθημα που θα λέει: Ελάτε εκεί που θα σας πούμε την κατάλληλη στιγμή. Όταν θα δοθεί αυτό το σύνθημα, αφού υπάρξει βεβαίως πρώτα η επιτροπή εθνικής σωτηρίας που θα δώσει το σύνθημα, δεν είναι καμιά κριμένη αρχή σαν τους φιλικούς, αλλά όταν θα δοθεί αυτό το σύνθημα, να ξέρετε ότι τα παρατάμε όλα, εγκαταλείπουμε δουλειές, αφήνουμε στον παππού και στη γιαγιά τα παιδιά μας και κατεβαίνουμε όλοι μαζί με τους φίλους, τους γνωστούς μας, αυτούς που τους έχουμε πληροφορήσει που ξέρουν και απλά να έχουμε μια μόνιμη επικοινωνία μαζί τους και πηγαίνουμε εκεί που θα μας πει η επιτροπή εθνικής σωτηρίας.
Να ξέρετε ότι θα υπάρχουν όλες οι προβλέψεις, θα έχουν γίνει όλα τα οργανωτικά βήματα, ώστε να μην υπάρξει αυτή τη φορά ένα τσούρμο πραιτοριανών που θα μας τσακίσει στο ξύλο. Θα έχουμε πάρει όλα τα μέτρα όσα χρειάζονται για να πέσει αυτό το σύνθημα αλλά να ξέρετε ότι όταν ακουστεί αυτή η καμπάνα και ίσως αυτό το σύνθημα να δοθεί με τη μορφή της καμπάνας, όπως ακριβώς οι καμπάνες στα καμπαναριά μας είτε δοξάζανε τη νίκη είτε καλούσαν σε εγρήγορση το λαό, να ξέρετε να είστε έτοιμοι να τα παρατήσετε όλα. Δεν έχει σημασία αν είσαι στον Ψηλορείτη και βόσκεις τα πρόβατά σου, σαν κτηνοτρόφος που είσαι και καλά κάνεις, ή αν είσαι στο χωράφι, ή αν είσαι στο εργοστάσιο, ή αν είσαι στη δουλειά, ή ένας στους τρεις, αν είσαι τελείως άνεργος που είναι ακόμη πιο εύκολο. Όταν θα δοθεί το σύνθημα θα πρέπει να ξέρεις ποιους πρέπει να ειδοποιήσεις, πως πρέπει να γίνει ώστε την επόμενη στιγμή να βρεθείς εκεί που θα σου πει η επιτροπή εθνικής σωτηρίας. Και θα δεις πόσο εύκολα θα λυθούν όλα, ομαλά, ήρεμα κι αναίμακτα».

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΡΟΥΦΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ
ΟΜΩΣ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ


http://www.katohika.gr/2013/04/stranger-irthe-i-ora.html


 ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΧΕΙ ΨΗΘΕΙ ΤΟ ΦΑΓΗΤΟ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΚΙ' ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΥΡΝΟ.
ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙ ΤΟ ΓΙΟΥΡΟΓΚΡΟΥΠ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ. ΤΟ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231243627

Συνεδριάζει την Παρασκευή
Καταμερισμό ζημιών για τις προβληματικές τράπεζες θα συζητήσει το Eurogroup


 

  (Φωτογραφία:  Reuters
Βρυξέλλες, Βέλγιο

Την πρόταση περί επιβολής ζημιών στις τοποθετήσεις τραπεζών σε άλλες τράπεζες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα θα εξετάσουν στο Eurogroup της Παρασκευής οι υπουργοί των Οικονομικών καθώς προετοιμάζουν σχέδιο νόμου σε επίπεδο ΕΕ που προβλέπει επίσης την επιβολή ζημιών σε όσους διατηρούν μεγάλες αποταμιεύσεις σε προβληματικές τράπεζες.

Μια τέτοια ιδέα, εάν τελικά υιοθετηθεί από τους υπουργούς, θα θέσει εν αμφιβόλω ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη προς τα πιστωτικά ιδρύματα. Ήδη, οι αγορές αντιμετωπίζουν νευρικά τους σχεδιασμούς να επιβάλλονται ζημιές σε μετόχους, ομολογιούχους και αποταμιευτές όταν μια τράπεζα αντιμετωπίζει προβλήματα,

Οι υπουργοί Οικονομικών, οι οποίοι συνεδριάζουν στο Δουβλίνο την Παρασκευή, θα συζητήσουν σχετικά με αυτό το νομοθέτημα που θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το 2015, και θα διέπει την λεγόμενη διαδικασία είσπραξης επισφαλών απαιτήσεων και εκκαθάρισης τραπεζών.

Οι συνομιλίες αυτές ακολουθούν την πρόσφατη απόφαση να επιβληθούν μεγάλες ζημίες στους κατόχους ανασφάλιστων καταθέσεων άνω των 100.000 ευρώ στην Κύπρο στο πλαίσιο της σύναψης μιας δανειακής σύμβασης με τους διεθνείς πιστωτές.

Αυτό δημιούργησε ένα προηγούμενο το οποίο είναι πιθανό να μεταφερθεί στους νέους κανόνες της ΕΕ, προσδίδοντας στην επιβολή ζημιών σε ανασφάλιστους αποταμιευτές μόνιμο χαρακτήρα σε ό,τι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης μελλοντικών τραπεζικών κρίσεων.

Ωστόσο οι υπουργοί θα πρέπει να χειριστούν πολύ προσεκτικά το ζήτημα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκι πρόσφατα επισήμανε ότι η λύση που επελέγη στην Κύπρο δεν αποτελεί πρότυπο, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τους φόβους των αγορών ότι οι τραπεζικές καταθέσεις μπορεί στο μέλλον να μην είναι εγγυημένες σε περίπτωση που οι διεθνείς πιστωτές δανείζουν χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομική κρίση.

Σε ένα έγγραφο που προετοιμάζεται ενόψει του συμβουλίου των υπουργών στην Ιρλανδία —η οποία ασκεί την εναλλασσόμενη προεδρία της ΕΕ— αναφέρεται επίσης ότι οι τοποθετήσεις των τραπεζών σε προβληματικές τράπεζες, ακόμα και αυτές διάρκειας μικρότερης του ενός μήνα, θα μπορούσαν επίσης να υφίστανται ζημία.

Η πρόταση εντάσσεται στις ευρύτερες συζητήσεις για το πότε, για παράδειγμα, οι αποταμιευτές θα καλούνται να συνεισφέρουν σε περίπτωση που μια τράπεζα αντιμετωπίζει πρόβλημα, στο πλαίσιο διαδικασιών «εκ των έσω» διάσωσης (bail in).

Οι μέτοχοι των τραπεζών θα είναι οι πρώτοι που θα αντιμετωπίζουν ζημίες, ακολουθούμενοι από όσους διακρατούν αξιόγραφα των προβληματικών τραπεζών. Οι πελάτες των τραπεζών με καταθέσεις έως και 100.000 ευρώ θα παραμείνουν προστατευμένοι βάσει του υφιστάμενου δικαιικού πλαισίου στην ΕΕ. Οι προτάσεις που εξετάζονται αφορούν ποσά μεγαλύτερα από αυτό το όριο.

«Αν και αναγνωρίζεται πως η επιβολή ζημιών σε διατραπεζικές τοποθετήσεις μπορεί να ενέχει ορισμένους κινδύνους» αναφέρεται στο έγγραφο που θα αποτελέσει τη βάση της συζήτησης των υπουργών και είδαν δημοσιογράφοι του Reuters, «εντέλει, είναι προτιμότερο οι τοποθετήσεις αυτές να μην εξαιρούνται από μια ‘διάσωση εκ των έσω’».

Μια τέτοια θέση θα προκαλούσε αναστάτωση σε πολλούς, δεδομένου και του παγώματος του διατραπεζικού δανεισμού που η ΕΚΤ ακόμα πασχίζει να τερματίσει παρότι έχει ήδη διοχετεύσει φθηνό δανεισμό στα πιστωτικά ιδρύματα που ξεπερνά το 1 τρισεκατομμύριο ευρώ.

Στη συνάντηση αξιωματούχων των υπουργείων Οικονομικών στις Βρυξέλλες νωρίτερα την Τετάρτη, η Γαλλία και η Ιταλία εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις για αυτή την ιδέα.

Αν και αρμόδιοι για τη χάραξη πολιτικής επιδίωξαν να εμφανίσουν την περίπτωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και τις ζημιές των καταθετών σε δύο τράπεζές της ως κάτι που δεν θα επαναληφθεί, πολλοί ειδικοί πιστεύουν ότι σηματοδότησε μια δραματική μεταβολή του τρόπου με τον οποίο η ΕΕ χειρίζεται τις τράπεζες που αντιμετωπίζουν προβλήματα, με γνώμονα να μην επιβαρύνονται οι φορολογούμενοι, όπως συνέβαινε στις προηγούμενες διαδικασίες διάσωσης με εξωτερικό δανεισμό.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, επικεφαλής του Eurogroup, είχε δηλώσει ότι στο μέλλον, η ΕΕ θα ζητεί από τις τράπεζες να ανακεφαλαιοποιούνται μόνες τους, κατόπιν θα εξετάζεται η συμμετοχή των μετόχων κι όσων διακρατούν αξιόγραφά τους, και μετά «εάν είναι απαραίτητο» και εκείνη των κατόχων ανασφάλιστων καταθέσεων.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνέταξε το πρώτο προσχέδιο του νόμου αυτού, αλλά άφησε τα κράτη-μέλη και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να αποφασίσουν εάν και κατά πόσον και πότε οι αποταμιευτές θα καλούνται να συνεισφέρουν σε διαδικασίες διάσωσης ή εκκαθάρισης τραπεζών.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters


http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=41339

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου