ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Στην Ιερισσό χτυπάνε καμπάνες μες στη νύχτα! Αστυνομική επιχείρηση στις 4.00 τα ξημερώματα!!!


ierissos-9Φωτό αρχείου
Φωτό αρχείου
Γράφει ο kokkiniotis
Σύμφωνα με πληροφορίες που κατακλύζουν το twitter, προερχόμενες και από τηνΙερισσό, αλλά και από ανάρτηση στο μπλογκierissiotes, στις4.00 (!) τα ξημερώματα οι δυνάμεις καταστολής (ΟΠΚΕ) απήγαγαν δύο κατοίκους σπάζοντας την πόρτα του σπιτιού τους. Για άλλη μια φορά, η τύχη τους αγνοείται.
Οι καμπάνες του χωριού χτυπάνε, καλώντας τον κόσμο στους δρόμους.
Ήδη το χωριό έχει μαζευτεί στην πλατεία της Ιερισσού ενώ έρχεται συνεχώς κόσμος από τα γύρω χωριά.
Αντιγράφουμε από το μπλογκ ierissiotes:

ΤΩΡΑ ΙΕΡΙΣΣΟΣ – ΧΤΥΠΟΥΝ ΚΑΜΠΑΝΕΣ , ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

SOS Τώρα 4:00 πμ. οι μπάτσοι σπάνε πόρτες στην Ιερισσό και παίρνουν κόσμο. Όλοι στους δρόμους! SOS

Οι φωτό από το antigoldgreece
Οι φωτό από το antigoldgreece
Όταν χτυπάνε οι καμπάνες στην Ιερισσό, ο κόσμος καταλαβαίνει αμέσως το γιατί. Ξέρει«για ποιον χτυπάει η καμπάνα»…Το ξέρει, και βγαίνει στο δρόμο για να υπερασπιστεί τη ζωή του, το μέλλον της περιοχής και το μέλλον των παιδιών.
Όπως βγήκε στο δρόμο όταν ο στρατός κατοχής έκανε απόβαση στο χωριό. Τότε που το πνίξανε στα –απαγορευμένα σε καιρό πολέμου- χημικά, ρίχνοντας ακόμα και μέσα στο σχολείο. Βλέπεις τώρα έχουμε ειρήνη, επενδύσεις και ανάπτυξη…
Σύμφωνα με έναν προδικτατορικό ορισμό της –αστικής, έστω- δημοκρατίας, «Δημοκρατία είναι να σου χτυπάνε στις έξι το πρωί την πόρτα, και να ξέρεις ότι είναι ο γαλατάς».
Γίνεται πια φανερό στον καθένα, τι ακριβώς συμβαίνει όταν δεν σου χτυπάνε αλλά σου σπάνε την πόρτα στις 4.00 το πρωί και είναι τα ‘γαλατάδικα’ των μπάτσων.
Η χούντα του κεφάλαιου, της τρισάθλιας τρικομματικής κυβέρνησηςΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΔΝΤ δείχνει τα δόντια της.
Καταδίκες συνδικαλιστών των ΟΤΑ που ανοίγουν το δρόμο της απόλυσης, μηνύσεις στους επιταγμένους ακόμη (!) αγωνιστές του μετρό, όργιο βίας και καταστολής σε όσους αντιστέκονται, η μεγαλύτερη επίθεση στην εργατική τάξη και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Οι καμπάνες χτυπάνε για όλους, για όλο τον κόσμο της εργασίας, της αντίστασης, του αγώνα και της αξιοπρέπειας.

Η σιωπή δεν είναι χρυσός…

Από την Κερατέα και τις γειτονιές της Ελλάδας, μέχρι τη Χαλκιδική και την Ιερισσό, τα ρυάκια της αντίστασης και της αξιοπρέπειας θα γίνουν άγριο φουσκωμένο ποτάμι που θα τους ανατρέψει όλους μαζί, τρόικες μνημόνια και κεφάλαιο.
Το Σάββατο είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση συμπαράστασης στον αγώνα της Χαλκιδικής κατά των σύγχρονων χρυσοθήρων στην Αθήνα
ΥΓ: Σύμφωνα με ειδησεογραφικά μπλογκ, το τοπικό αστυνομικό τμήμα έχει υποστεί κάποιες …μεταρρυθμίσεις!
ΥΓ-2: (7.06′) Οι καμπάνες χτυπάνε ακόμη στο χωριό, ο κόσμος από την Ιερισσό και τα γύρω χωριά αναχωρεί σιγά -σιγά για Πολύγυρο όπου αναμένεται να προσαχθούν οι απαχθέντες. Ο κόσμος είναι έξαλλος, το κλίμα είναι έκρυθμο. Πριν από 2 λεπτά, ο Τόλης Παπαγεωργίου είπε στον ΑΝΤ1, στην εκπομπή του Παπαδάκη, ότι από την οργή του κόσμου για τις νυχτερινές απαγωγές, δεν έχει μείνει τίποτε μέσα στο αστυνομικό τμήμα.
Άνδρες της ΟΠΚΕ τα ξημερώματα της Τετάρτης στην Ιερισσό Χαλκιδικής εισεβαλαν δύο σπίτια κατοίκων σπάζοντας τις πόρτες και προχωρησαν σε 2 προσαγωγές.Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα
 
13:40  Οι κάτοικοι της Ιερισσού, που βρίσκονται έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου, καλούν με τηλεβόα συγγενείς ή γνωστούς στη Θεσσαλονίκη να τους ενημερώσουν για την πορεία διαμαρτυρίας
13:30  Ξεκίνησε η πορεία από Καμάρα και πηγαίνει στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.
13:18 Ένταση στα δικαστήρια Πολυγύρου όταν ένας από τους κατοίκους αναγνώρισε στο πρόσωπο ενός από τους άνδρες των ΜΑΤ τον άνθρωπο που, λίγο καιρό πριν, τον είχε ποδοπατήσει και κλωτσήσει σε κινητοποίηση ενάντια στα μεταλλέια
12:35 Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί η ανάκριση των συλληφθέντων για την εμπρηστική επίθεση στη Χαλκιδική.
12:32 Συνεχίζεται η συγκέντρωση των κατοίκων της Ιερισσού έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου (βίντεο από thesstoday.gr)
11:50 Μαρτυρία κατοίκου της Ιερισσού στον ANT1: «Ήταν απαγωγή»
 
11:08 Οι εργαζόμενοι της εταιρίας, όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, βρέθηκαν στο Α.Τ. Αρναίας προκειμένου να το προστατέψουν κατόπιν εντολής του κ. Πάχτα.
Σύμφωνα με πληροφορίες εργάτες της εταιρίας ξυλοκόπησαν κάτοικο της Ιερισσού, ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι συγκεντρώνονται εργαζόμενοι της εταιρίας έξω από το Α.Τ. Αρναίας. (Πηγή: alterthess)
11:03: Οι εργαζόμενοι της εταιρίας ,όπως δηλώνουν οι κάτοικοι, βρέθηκαν στο Α.Τ. Αρναίας προκειμένου να το προστατέψουν κατόπιν εντολής του κ.Πάχτα.
ΒΙΝΤΕΟ από την εισβολή
ΕΛ.ΑΣ. για Σκουριές: Σπάσαμε τις πόρτες επειδή αρνήθηκαν να ανοίξουν
 
10:53: Σύμφωνα με πληροφορίες εργάτες της εταιρίας ξυλοκόπησαν κάτοικο της Ιερισσού, ενώ πριν λίγο έγινε γνωστό ότι συγκεντρώνονται εργαζόμενοι της εταιρίαςέξω από το Α.Τ Αρναίας.
10:36: Ακόμη δεν έχουν μεταφερθεί στα δικαστήρια οι συλληφθέντες. Οι μαρτυρίες κάνουν λόγο για επιχείρηση πρωτοφανούς τρομοκράτησης των κατοίκων.
10:23:  Έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου βρίσκονται οι κάτοικοι της Χαλκιδικής. Πριν λίγο η μητέρα του ενός προσαχθέντα δήλωσε πως “ο εμφύλιος ξεκινάει από τη Χαλκιδική”
9:27 Δένδιας στο MEGA: “Αν εκτελείτο το ένταλμα το απόγευμα θα γινόταν μακελειό”…
9:14 Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ως αναληθείς τις επίσημες δηλώσεις της Αστυνομίας και υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε άρνηση εισόδου στα σπίτια που να δικαιολογεί τη βιαιότητα της εισβολής.
9:08 Ο κόσμος συγκεντρώνεται συνεχώς έξω από τα δικαστήρια Πολυγύρου. Πολλοί έχουν εισέλθει στο κτίριο των δικαστηρίων. Διμοιρίες των ΜΑΤ έχουν ήδη παραταχθεί στον προαύλιο χώρο.
9:00 Η αστυνομική επιχείρηση στην Ιερισσό για τη σύλληψη δύο ατόμων, μετά από την έκδοση των σχετικών ενταλμάτων σύλληψης για την υπόθεση  της επίθεσης στις Σκουριές, έγινε με όλες τις νόμιμες διατυπώσεις και σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κώδικας Ποινικής Δικονομίας, υποστήριξε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Χρήστος Παρθένης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ, ανέφερε ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία δικαστικών λειτουργών, ενώ ερωτηθείς γιατί επιλέχθηκε να εκτελεστούν τα εντάλματα στις 3 τα ξημερώματα απάντησε πως εκτιμήθηκε επιχειρησιακά ότι αυτός ήταν ο πιο πρόσφορος χρόνος.
Σε ό,τι αφορά τις καταγγελίες περί βίαιης εισβολής των αστυνομικών δυνάμεων στα σπίτια των συλληφθέντων, δήλωσε ότι υπήρξε άρνηση συμμόρφωσης με αποτέλεσμα να αναγκαστούν οι αστυνομικές δυνάμεις να εισέλθουν με βίαιο τρόπο στις οικίες.
(Πηγή: www.naftemporiki.gr)
8:40 Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον εισαγγελέα στον Πολύγυρο. Κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται ήδη για συμπαράσταση. Δηλώνουν εξοργισμένοι με την αγριότητα με την οποία έκανε η αστυνομία τις συλλήψεις.
Οι κάτοικοι καλούν σε συγκέντρωση στις 10 στον Πολύγυρο όπου μεταφέρθηκαν οι συλληφθέντες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου