ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Κύπρος: Νέα αναβολή της συνεδρίασης της Βουλής


Σε βαρύ κλίμα οι πολιτικές εξελίξεις.

Συνεδρίασε το υπουργικό συμβούλιο – Νέα σύσκεψη πολιτικών αρχηγών – Τηλεφωνική συνομιλία των υπουργών Οικονομικών Κύπρου-Ρωσίας – Δήλωση Σαμαρά – Οι Ρώσοι ζητούν την κατασκευή και εκμετάλλευση τερματικού σταθμού αερίου και οικοπέδου κυπριακής ΑΟΖ με αντάλλαγμα την ανακεφαλαιοποίηση δύο κυπριακών τραπεζών.

Kάτω από πολύ βαρύ κλίμα συνεδρίασε το πρωί της Καθαράς Δευτέρας το υπουργικό συμβούλιο στη Λευκωσία, καθώς τελικά αναβλήθηκε για αύριο Τρίτη η κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή η οποία ουσιαστικά θα κρίνει το μέλλον της Κύπρου. Υπενθυμίζεται ότι αν δεν ψηφιστεί η απόφαση του Eurogroup υπάρχει κίνδυνος άμεσης κατάρρευσης του κυπριακού τραπεζικού συστήματος.
Δημοσκόπηση που μόλις δημοσιεύτηκε στην Κύπρο δίνει το 71% κατά της συμφωνίας για κούρεμα των καταθέσεων.

Όλο το βράδυ της Κυριακής προς Δευτέρα υπήρξαν ολονύκτιες διαβουλεύσεις για να διασφαλιστεί η πλειοψηφία στη συνεδρίαση της Βουλής κάτι όμως που ακόμα και τώρα σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν είναι εξασφαλισμένη.

Το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ έχουν καλέσει τους πολίτες σε συγκέντρωση για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης.

Οι απεσταλμένοι της ΕΚΤ και της Γκαζπρομ βρίσκονται ακόμα στη Λευκωσία και παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις δραματικές εξελίξεις και τον αντίκτυπό τους στις διεθνείς αγορές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών μίλησε με τον κύπριο ομόλογό του το πρωί της Δευτέρας.

Ο αντιπρόσωπος της Γκάζπρομ πρότεινε την κατασκευή και τη λειτουργία του τερματικού σταθμού φυσικού και υγροποιημένου αερίου στην Επισκοπή κοντά στη Λεμεσό και την εκμετάλλευση ενός οικοπέδου εντός της κυπριακής ΑΟΖ με ανταπόδωση την ανακφαλαιοποίηση των δύο κυπριακών τραπεζών.

Το πρόβλημα πάντως που υπάρχει σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΕ είναι ότι πρέπει να δημοπρατηθούν με διεθνή διαγωνισμό, μάλιστα για ορισμένα οικόπεδα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες αλλά προκαλεί εντύπωση η μεγάλη δραστηριότητα των Ρώσων που εντάθηκε το τελευταίο 24ωρο.

Από το πρωί πραγματοποιούνται συνεχείς συσκέψεις των κύπριων τραπεζιτών με τον διοικητή της κεντρικής κυπριακής τράπεζας.
Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι έτοιμο νομοσχέδιο για την διασύνδεση των νέων αξιογράφων που θα δοθούν σε όσους κρατήσουν για δύο χρόνια τις καταθέσεις τους στην Κύπρο με το φυσικό αέριο.

Η ισπανική κυβέρνηση προσπαθεί να καθησυχάσει τους πολίτες της σχετικά με τις καταθέσεις τους λέγοντας σε όλους τους τόνους ότι η περίπτωση της Κύπρου είναι μοναδική.


http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=40716

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου