ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2013

ΤΑ ΝΕΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ.

ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΕΠΑΝΑΛΜΒΑΝΕΙ ΟΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΤΕ ΑΒΑΝΤΑΔΟΡΟΙ ΤΩΝ ΤΣΙΦΛΙΚΑΔΩΝ

Τα σχόλια και οι εκτιμήσεις μας για την σημερινή επιδρομή των κατοχικών δυνάμεων του "συνταγματικού τόξου" θα δημοσιευθούν σε επόμενες αναρτήσεις.(τρομάρα τους τολμούν και βάζουν στο στόμα τους το Σύνταγμα που εκείνοι κατα εξακολούθηση παραβίασαν και κατα συρροή μαγάρισαν) Προς το παρόν προέχει η ενημέρωση που την προσφέρει το αρμοδιώτερο για την περίσταση το τοπικό "Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων"

Στρατός κατοχής μέσα στο χωριό…

Τα γεγονότα της σημερινής μέρας, μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι τα εξής:

Το πρωί, 5 κάτοικοι Ιερισσού πήγαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου για να καταθέσουν για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές. Με το που έφτασαν στον Πολύγυρο, η αστυνομία τους έβαλε μέσα σε κλούβες και τους πήγε πίσω στην Ιερισσό, συνοδεία 6 διμοιριών των ΜΑΤ, για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους.

Στην Ιερισσό χτυπήσαν οι καμπάνες και οι κάτοικοι έστησαν οδόφραγμα στον κεντρικό δρόμο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα για να εμποδίσουν τα ΜΑΤ να μπουν μέσα στο χωριό. Δεν υπήρξε καμμία “πολιορκία” του Αστυνομικού Τμήματος, όπως διαδόθηκε από τους γνωστούς-άγνωστους που προσπαθούν να δυσφημίσουν τον αγώνα μας.

Τον περασμένο Αύγουστο, μετά από μια παρόμοια συκοφαντική καταγγελία από “υψηλό πρόσωπο” ότι δήθεν οι κάτοικοι είχαν βάλει φωτιά στο Δημαρχείο της Ιερισσού, τα ΜΑΤ είχαν εισβάλει στο χωριό και είχαν ρίξει πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα πάνω σε παιδάκια, ηλικιωμένους και ανυποψίαστους τουρίστες.Γύρω στις 11:00 π.μ. τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο χωριό σα δύναμη κατοχής, μέσα σε ένα σύννεφο από δακρυγόνα, ενώ οι κάτοικοι υποχωρούσαν προσπαθώντας να προστατευθούν. Καθώς προέλαυναν μέσα στο χωριό, μπήκαν μέσα στην αυλή του Γυμνασίου/Λυκείου Ιερισσού που βρισκόταν στο δρόμο τους και ρίξαν δακρυγόνα μέσα στο προαύλιο του σχολείου.

Ένα παιδί χτυπήθηκε από ευθεία ρίψη δακρυγόνου και μεταφέρθηκε στο ιατρείο Ιερισσού, ενώ άλλα τρια παιδιά λιποθύμησαν από τα χημικά. Η αστυνομία φυσικά διαψεύδει το γεγονός, το οποίο όμως καταγγέλεται επώνυμα από το γυμνασιάρχη, το λυκειάρχη, καθηγητές και παιδιά.

Πάνω από 1000 άτομα είναι συγκεντρωμένα αυτή τη στιγμή στο κέντρο του χωριού και ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ ενώ η Ασφάλεια κάνει έρευνες στα σπίτια των 5 κατοίκων. Σύμφωνα με μαρτυρίες σε σπίτι όπου έγινε έρευνα “μπουκάρισαν 25 πάνοπλοι αστυνομικοί”.

Πριν από λίγη ώρα δικηγόροι των κατοίκων επισκέφθηκαν τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσαν για τα απαράδεκτα γεγονότα στην Ιερισσό. Ο Εισαγγελέας πήρε τηλέφωνο και ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ τους επικεφαλής της αστυνομίας να αποσύρουν τα ΜΑΤ από το χωριό και να κάνουν τις έρευνες τους με διαφορετικό τρόπο. Η Διοίκηση της αστυνομίας φαίνεται ότι δεν άκουσε τη συμβουλή του Εισαγγελέα γιατί τα ΜΑΤ βρίσκονται ακόμα μέσα στο χωριό.

Αύριο στις 11:00 έχει οριστεί σύσκεψη στο γραφείο του Εισαγγελέα Εφετών μεταξύ των επικεφαλής της αστυνομίας, των δικηγόρων των κατοίκων, εκπροσώπων των επιτροπών αγώνα και πιθανόν και εκπροσώπων της εταιρείας ώστε να βρεθεί τρόπος αποκλιμάκωσης της έντασης.Οι δικηγόροι των κατοίκων ζητούν το αυτονόητο: Να γίνοται οι έρευνες σύμφωνα με το νόμο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, όπως σε κάθε έρευνα για ποινικό αδίκημα.

ΤΩΡΑ: Συλλήψεις κατοίκων και ΜΑΤ στην Ιερισσό
BEvgSPiCcAIHrU8
Πέντε κάτοικοι Ιερισσού και Μεγάλης Παναγίας έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για την εμπρηστική επίθεση στις Σκουριές.
 

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην Ιερισσό με συνοδεία 6 κλούβες ΜΑΤ και 7-8 αστυνομικά αυτοκίνητα για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους. Οι κλούβες έχουν σταματήσει στη διασταύρωση για Ξηροποτάμι.
Στο χωριό χτυπάνε οι καμπάνες και οι κάτοικοι συγκεντρώνονται έξω από το κτίριο της Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου