ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Π. Δημητριάδης: Αναδιάρθρωση της Λαϊκής ή κατάρρευση.


Η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου έχει εισηγηθεί την κατεπείγουσα κατάθεση και άμεση ψήφιση σε νόμο, νομοθετικού πλαισίου για την εξυγίανση και ανάκαμψη του κυπριακού τραπεζικού συστήματος, δήλωσε ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Κύπρου, Πανίκος Δημητριάδης, εξερχόμενος από το προεδρικό μέγαρο.

Με τη θέσπιση και ενεργοποίηση του νομοθετικού πλαισίου, θα εφαρμοστούν μέτρα εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα, ούτως ώστε να συνεχίσει να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες στους πελάτες της με την επαναλειτουργία των τραπεζών την επόμενη Τρίτη. Διαφορετικά, παραδέχτηκε ο κ. Πανίκος, "η Λαϊκή θα οδηγηθεί σε άμεση χρεοκοπία και τερματισμό των εργασιών της, με καταστροφικές συνέπειες για τους εργαζομένους, τους καταθέτες στο σύνολο τους, το τραπεζικό μας σύστημα και την οικονομία της χώρας".

Με την εξυγίανση αποτρέπεται ο κίνδυνος τραπεζικής χρεοκοπίας και προστατεύονται στο σύνολό τους οι ασφαλισμένες καταθέσεις μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, πρόσθεσε. Παράλληλα, δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ανάκαμψης του τραπεζικού συστήματος και διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας.

Επίσης, σύμφωνα με τον Κεντρικό Τραπεζίτη, η εξυγίανση αποτελεί σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της επίτευξης συμφωνίας οικονομικής στήριξης της Κυπριακής Δημοκρατίας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και το ΔΝΤ, ενώ παράλληλα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την παροχή της απαραίτητης ρευστότητας στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Νωρίτερα, το Dow Jones Newswires, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές
μετέδιδε ότι η Κύπρος θα προτείνει το διαχωρισμό της Λαϊκής Τράπεζας σε «καλή» και «κακή» και στη συνέχεια τη συγχώνευση του «καλού» κομματιού με την Τράπεζα Κύπρου.
Το νομοσχέδιο που ορίζει το πλαίσιο για την εξυγίανση των τραπεζών θα ήταν έτοιμο προς παρουσιάση στη Βουλή, αφού πρώτα θα έπαιρνε το "πράσινο φως" της κυπριακής κυβέρνησης, διευκρίνισε η μία πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου