ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Πήραν στο κυνήγι το Μάριο Σαλμά στο Μεσολόγγι


 Μαρτυρία: Ο οδηγός του πάτησε γκάζι και παρέσυρε πεζούς.


- "Ο οδηγός του έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο", λέει αυτόπτης μάρτυρας
- Αγανακτισμένοι πολίτες και σπουδαστές που διαμαρτύρονται για το σχέδιο "Αθηνά" απέκλεισαν τον Υπουργό σε ξενοδοχείο στο Μεσολόγγι
- Έξαλλοι οι κάτοικοι φώναζαν στον Υπουργό "Από που θα φύγεις"
- Ο Μάριος Σαλμάς φυγαδεύτηκε τελικά από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου
- Δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών
- Ένας άνδρας λιποθύμησε από τα δακρυγόνα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο
- Δείτε ΦΩΤΟ και VIDEO
Μετά το πρόσφατο δημοτικό συμβούλιο, η τοπική αρχή του Μεσολογγίου απόφάσισε να σκληρύνει τον τρόπο αντίδρασης της στο σχέδιο Αθηνά που προβλέπει το κλείσιμο του ΤΕΙ Μεσολογγίου.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ήταν και η σημερινή συγκέντρωση κατοίκων, σπουδαστών και τοπικών φορέων, έξω από ξενοδοχείο όπου ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας είχε συνάντηση με τους πολιτικούς του φίλους.

Οι συγκεντρωμένοι επιχείρησαν και τελικά κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των ΜΑΤ που βρίσκονταν παρατεταγμένα στην είσοδο, και να προσπαθήσουν να μπουν στο ξενοδοχείο. Οι πολίτες φώναξαν συνθήματα κατά του υπουργού όσο και κατά του σχεδίου Αθηνά.

Ακολούθησαν συμπλοκές και οι άνδρες των ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών.

Στη συνέχεια επιτροπή με με επικεφαλής τον Δήμαρχο Π. Κατσούλη ζήτησαν συνάντηση με το Μάριο Σαλμά και συνεργάτης του, τους διαβεβαίωσε ότι ο Υπουργός θα τους έβλεπε μετά την ολοκλήρωση της εκδήλωσης με τους ψηφοφόρους του.

Ωστόσο, ο Υπουργός καθυστερούσε, γεγονός που εξαγρίωσε τους πολίτες. Ο Δήμαρχος Μεσολογγίου όπως γράφει το nafpaktianews πετώντας τη μαύρη σημαία που κρατούσε, "τη σημαία της αδικίας και της ασέβειας" όπως είπε δήλωσε πως "αυτός (εννοώντας τα δακρυγόνα) είναι ο διάλογός τους για την παιδεία" και έφυγε εκνευρισμένος για την αναμονή.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του ΣΥΡΙΖΑ Μ.Τριανταφύλλου στο νομό η οποία δήλωσε ότι "ο αναπλ.υπουργός υγείας μας κάνει ένα τρελό καψόνι,αφού προηγουμένως αναίτια και προκλητικά μας έριξαν χημικά. Ο αγώνας που όπως είπε τώρα ξεκινά,είναι ένας αγώνας ενάντια στο σχέδιο ΑΘΗΝΑ και ενάντια στην τρικομματική κυβέρνηση, η οποία θέλει να καταστρέψει όχι μόνο την Αιτωλ/νία αλλά ολόκληρη τη χώρα" .


Ο Υπουργός τελικά φυγαδεύτηκε νωρίς το απόγευμα από την πίσω πόρτα του ξενοδοχείου χωρίς να συναντήσει την αντιπροσωπεία των πολιτών. Ο Υπουργός και οι συνεργάτες του επιβιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα και εξαφανίστηκαν με ιλιγγιώδη ταχύτητα κάνοντας έξαλλους τους συγκεντρωμένους που μάταια περίμεναν τη συνάντηση.

Δείτε το βίντεο του ΑΙΧΜΗTV από τη φυγάδευση του Μάριου Σαλμά με το υπουργικό αυτοκίνητο:


Όπως γράφει το οnairnews.gr, ο υπουργός στην προσπάθειά του να διαφύγει από το μαινόμενο πλήθος που παρέμενε από το πρωί στο χώρο, άφησε πίσω του τραυματίες και ένα σοβαρό καρδιακό επεισόδιο! Οι καταγγελίες για τραυματισμούς αλλά και οι μηνύσεις πολιτών για σωματικές βλάβες από τον οδηγό του αυτοκινήτου του κ. Σαλμά πέφτουν κυριολεκτικά βροχή στα δικηγορικά γραφεία της πόλης.


Το agriniopress.gr μίλησε με κάτοικο του Μεσολογγίου, τον κ. Πέτρο Σκαρμούτσο, που τραυματίστηκε ελαφρά από την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου του υπουργού, μέσα από το πλήθος.

«Είδαμε τον κ. Σαλμά, να μπαίνει στο υπηρεσιακό του αυτοκίνητο από την κουζίνα του ξενοδοχείου. Ο οδηγός έβαλε μπροστά και με τέρμα γκάζι και με ελιγμούς έπεσε πάνω στον κόσμο. Δεν πάτησε καθόλου φρένο! Ο καθρέφτης του συνοδηγού έσπασε στο χέρι μου. Eιδα άλλους διαδηλωτές να παρασέρνονται απο το αυτοκινητο, ευτυχώς δεν ειχαμε χειρότερα» λέει ο κ. Σκαρμούτσος.


Επικράτησε πανικός και πλήθος κόσμου "κυνήγησε" το αυτοκίνητο του Υπουργού, με βρισιές και συνθήματα ενώ το cityvoice αναφέρει πως πέταξαν και πέτρες.

Δείτε το video του cityvoice αμέσως μετά την αποχώρηση του Υπουργού:



Η ένταση γενικεύθηκε με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν εκ νέου συμπλοκές και οι πέντε διμοιρίες των ΜΑΤ να κάνουν προβούν ξανά σε χρήση χημικών.


Από τα δακρυγόνα ένας άντρας έχασε τις αισθήσεις του, σωριάστηκε στο έδαφος και χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο...

To γραφείο του Μάριου Σαλμά ωστόσο αρνείται πως υπήρξε παράσυρση πεζών, ενώ σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχει γίνει καμία καταγγελία για τραυματισμό από τροχαίο κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Διαβάστε την ανακοίνωση της Αστυνομίας:

"Σήμερα και ώρα 12:30, διακόσια περίπου άτομα, διαμαρτυρόμενα για το σχέδιο « Αθηνά » μετέβηκαν στον εξωτερικό χώρο κεντρικού ξενοδοχείου στο Μεσολόγγι, όπου πραγματοποιείτο κλειστή συγκέντρωση, με ομιλητή τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Μάριο Σαλμά. Τα άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν βίαια στο χώρο του ξενοδοχείου, επιτιθέμενα στις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν περιορισμένη χρήση χημικών.

Στις 15:30, κατά την αποχώρηση του Υπουργού από το ξενοδοχείο, μέσω της παραλιακής Οδού Τουρλιδας - Μεσολογγίου, ομάδα από τα συγκεντρωμένα άτομα, τα οποία είχαν αυξηθεί σε 350, επιχείρησε να παρεμποδίσει τη διέλευση του οχήματος, χωρίς να τα καταφέρει.

Στη συνέχεια και ενώ δεν ήταν σε εξέλιξη καμία αστυνομική επιχείρηση, 63χρονος ημεδαπός, που μετείχε στη συγκέντρωση, υπέστη λιποθυμικό επεισόδιο και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου παραμένει νοσηλευόμενος προληπτικά.

Μετά από αυτό το περιστατικό τα συγκεντρωμένα άτομα επιτέθηκαν και πάλι στις αστυνομικές δυνάμεις, με ιδιαίτερη σφοδρότητα, χρησιμοποιώντας ξύλινα κοντάρια και πετώντας πέτρες και μάρμαρα, ενώ απωθήθηκαν με ανάλογη χρήση χημικών.

Έως τώρα δεν έχει δηλωθεί στις Αστυνομικές Αρχές κανένας τραυματισμός, ούτε οποιαδήποτε φθορά.

Αυτεπάγγελτα Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου, όπου πληροφορήθηκε ότι είχαν μεταβεί τρεις ημεδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) ηλικίας 38,32 και 17 ετών, οι οποίοι έφεραν ελαφρά τραύματα και αποχώρησαν μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Για όλες τις αστυνομικές ενέργειες και την εξέλιξη των περιστατικών ενημερώθηκε ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Μεσολογγίου".

http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=196715&catid=6

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου