ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Οι ελληνόφωνοι και ελληνώνυμοι του Φόρουμ των Ροκφέλλερ


 
Σύναξη των επιδοτούμενων Ρουφιάνων του ιδρύματος Ροκφέλλερ ήταν το «Φόρουμ Περιφερειακής Συνεργασίας για τα Βαλκάνια», στο οποίο συζητήθηκαν τα σχέδια των αδελφών για «το καλό μας».
Βασικά θέματα συζήτησης ήταν η «Ενέργεια», το «Περιβάλλον» και ο.. «Τουρισμός».
Ανάμεσα τους εισηγητές ήταν και ο συντονιστής του Σκανδιναυικού Φόρουμ των «παγκόσμιων αδελφών», για να μεταφέρει την δική τους εμπειρία διότι το όραμα να γίνουμε η «Δανία του Νότου», παραμένει.

Συντονιστής του «βαλκανικού Φόρουμ», και τρόφιμος του Ιδρύματος είναι ένας αλβανός από το Κόσσοβο. Ο Χακί Αμπαζή.(Ηaki Abazi). .....................

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν και ένας αρχιρουφιάνος επιδοτούμενος της Κοινωνίας των Πολιτών, και πράκτορας των αμερικανών, ο Γκόραν Σβιλάνοβιτς.

Από τους ελληνόφωνους και ελληνώνυμους που δουλεύουν για τους Ροκφέλλερ, εκτός από τον Αβάπτιστο της Μαργαρίτας, έχουμε την κυρία Έλενα Κυρίτση , που πριν προληφθεί ελάμβανε μισθό από την Απόπατη Αρμοστεία της UNHCR για τους πρόσφυγες στο παράρτημα Τιράνων. Για το λόγω αυτό γράφει το όνομα της αλβανικά Helena Qirici.

Ο κ. Γιώργος Τριανταφύλλου που πριν προσληφθεί στο Ιδρυμα δούλευε στο ELIAMEP), και στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (IIR), του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου.

Στην παρέα των μισθοδοτούμενων και η κυρία Ανδριανή Παπαγαπητού που την μάθαμε ως «μάνατζερ» του «δημοσιογραφικού χωριού», το 2004. Σημαντική συμβολή έχουν και η κ. Μαρίκα Θέρου, ερευνήτρια στο LSE του Λονδίνου και η αλβανίδα κ. Έντα Γκέμι που είναι ερευνήτρια του ΕΛΙΑΜΕΠ.

Παρούσες στη ρουφιανοσύναξη και η κ.Χριστίνα Κουλούρη και κυρία Δέσποινα Συρρή που έχει συνεργαστεί επί θεμάτων, «πολιτικής κοινωνιολογίας, βίας και συγκρούσεων, ανάπτυξης και μετανάστευσης με το Centre for Holocaust and Genocide Studies τουAmsterdam, με το Migration Netzwerk του Πανεπιστήμιο Βερολίνου, το Κέντρο Προσφυγικών Μελετών του Πανεπιστήμιου της Οξφόρδης, το South East European Research Centre, με διεθνείς οργανισμούς και ΜΚΟ από το 1988 έως σήμερα στις χώρες της νοτιότερης Αφρικής, ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης και έχει διδάξει στο American College στη Θεσσαλονίκη Πολιτικές Επιστήμες και Πολιτική Ανθρωπολογία.

Αφήσαμε τελευταίο τον «πολιτικό σύμβουλο» του Μπουτάρη, κ. Λεωνίδα Μακρή, που έχει πολύ μέλλον στον ρουφιανοχώρο. Έμαθα ότι τους άφησε καλές εντυπώσεις.
Ότι περισσότερο μάθω για τη ρουφιανοσύναξη θα το μάθετε και εσείς.
Γράφει ο Σπύρος Χατζάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου