ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013

Πανελλαδική απεργία την Τετάρτη σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα


Σε 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία προχωρούν την Τετάρτη τα συνδικάτα του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα χωρίς να βάζουν ζήτημα παραίτησης της πραξικοπηματικής και κατοχικής κυβέρνησης. Άρα η 24ωρη γενική γίνεται για το «θεαθήναι». Πάντως προμηνύεται... να έχει πολύ κόσμο. Να δούμε όμως αν θα ξεφύγει από τους εργατοπατέρες ο έλεγχος και η απεργία θα εξελλιχθεί σε εξέγερση.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι εργαζόμενοι στα Μέσα Ενημέρωσης, θα απεργήσουν σήμερα Τρίτη.

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, διεκδικούν την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στον Δημόσιο τομέα, μέτρα στήριξης των ανέργων και ενίσχυσης της απασχόλησης καθώς και την ανάκληση των μέτρων επίταξης προσωπικού και μέσων όπου έχει εφαρμοσθεί.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ έχουν προγραμματίσει συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει ξεχωριστή διασπαστική συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Μετρό, τραμ ηλεκτρικός θα εκτελούν κανονικά δρομολόγια. Τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ δεν θα εκτελούν δρομολόγια οι αμαξοστοιχίες του ΟΣΕ και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον προαστιακό, οι συρμοί του από και προς το αεροδρόμιο θα σταματούν στο σταθμό Δουκίσης Πλακεντίας.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια, ενώ κλειστές θα είναι και οι λαϊκές αγορές. Σήμερα αναμένεται να καθορίσουν τη στάση τους οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Όλοι στην απεργία διεκδικώντας την παραίτηση της κατοχικής κυβέρνησης με γενική απεργία διαρκείας. Δεν υποχωρούμε αν δεν δικαιωθούμε.


Τα συνδικάτα θα συγκεντρωθούν στο Πεδίον του Άρεως (11.00) και το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην Ομόνοια. Παράλληλες ξεχωριστές διαδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε μεγάλες πόλεις της χώρας.
Αυτό θα πεί από τους εργατοπατέρες λέρες του ΠΑΜΕ ενότητα και πάλη των εργαζομένων, πρός την ευτυχία των κυβερνητικών εργατοπατέρων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ


από το patari.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου