ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2013

Εμπρηστική επίθεση στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής


Ένταση και πάλι στις Σκουριές (φωτ.αρχείου)
Ένταση και πάλι στις Σκουριές
Χαλκιδική
Εμπρηστική επίθεση πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής στο εργοτάξιο της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές Χαλκιδικής από ομάδα περίπου 40 κουκουλοφόρων, προκαλώντας ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ με γραφεία και οχήματα της εταιρείας.
Τέσσερα άτομα μεταφέρθηκαν με ελαφρά τραύματα στο Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής. Οι τρεις έφυγαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ ο τέταρτος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Πολυγύρου με εκδορές και επιφανειακά τραύματα.
Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ένας από τους φύλακες ενημέρωσε λίγο μετά τις 00:30 ότι μια ομάδα 40-50 ατόμων που φορούσαν κουκούλες είχε εισβάλει στις εγκαταστάσεις και έριχνε εύφλεκτο υγρό σε διάφορα σημεία.
Στη συνέχεια έβαλαν φωτιά και τράπηκαν σε φυγή.
Από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε μηχανήματα, κοντέινερ μέσα στα οποία υπήρχαν γραφεία και σε οχήματα της επιχείρησης.
Στο σημείο πήγαν αστυνομικές δυνάμεις που δεν εντόπισαν κάποιο ύποπτο άτομο.

Πηγές της εταιρείας ανέφεραν έκαναν λόγο για εισβολή από την πίσω πύλη του ερηοταξίου και αφού ξυλοκόπησαν, έδεσαν και περιέλουσαν με βενζίνη τους φύλακες της εισόδου, έβαλαν φωτιά στις εγκαταστάσεις καίγοντας τρία φορτηγά, ένα γκρέιντερ, εκσκαφείς, δύο τζιπ, δύο γεννήτριες και τα κοντέινερς όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας.
Φεύγοντας, σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι δράστες έφραξαν με κορμούς δέντρων την πρόσβαση προς τις εγκαταστάσεις, στη διασταύρωση Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγίας, ώστε να εμποδίσουν την έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η αστυνομία μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει σε 27 προσαγωγές στο πλαίσιο των ερευνών, χωρίς ωστόσο να έχει εντοπιστεί εμπλεκόμενος στο περιστατικό, όπως σημείωναν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
Προανάκριση πραγματοποιείται από το τμήμα ασφάλειας Πολύγυρου Χαλκιδικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου