ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Περικοπές δαπανών 1,1 δισ. ευρώ και στον ΕΟΠΥΥ


Στόν καιάδα η υγεία του λαού
Συνολική μείωση 1,1 δισ. ευρώ θα προκύψει στις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ, με την εφαρμογή του νέου Κανονισμού Παροχών Υγείας για την περιστολή της φαρμακευτικής δαπάνης, σύμφωνα με τον αναπληρωτή μνημονιακό υπουργό Μάριο Σαλμά.

Ειδικότερα ο κατοχικός υπουργός Υγείας ανακοίνωσε, την κατάργηση του επιδόματος τοκετού, το οποίο το 2012 ήταν στα 19 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, περίπου 93 εκατ. ευρώ λιγότερα θα πληρώσει φέτος ο Οργανισμός, μετά την ανακοστολόγηση των διαγνωστικών εξετάσεων. Περίπου 16 εκατ. ευρώ θα εξοικονομηθούν από τις αλλαγές σε ό,τι αφορά στις μετακινήσεις των νεφροπαθών, 20 εκατ. ευρώ από τις φυσιοθεραπείες, καθώς -όπως είπε ο αλητήριος κ. Σαλμάς- συνταγογραφούνταν (;) αφειδώς.

Μεγάλη περικοπή και στην δαπάνη από την αποζημίωση για γυαλιά οράσεως, καθώς το 2012 δαπανήθηκαν 73 εκατ. ευρώ. Μετά τις νέες ρυθμίσεις, μειώνεται η αποζημίωση στα 100 από 150 ευρώ που ήταν και διπλασιάζεται ο χρόνος αναμονής γυαλιών, με αποτέλεσμα εξοικονόμηση περίπου 42 εκατ. ευρώ.

ʽΌλες αυτές τις περικοπές ο δωσίλογος κ. Σαλμάς, τις βάπτισε «ενθαρρυντικά στοιχεία εξοικονόμησης των δαπανών του ΕΟΠΥΥ» και «εξορθολογιστικές» ενέργειες, οι οποίες στοχεύουν τάχα στο νοικοκύρεμα του Οργανισμού, στην ουσία όμως στέλνει στον καιάδα την υγεία του λαού.

kostas Oikodomos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου