ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Το μέτρο των αποδείξεων ισχύει κανονικά, λέει ο Γ. Στουρνάρας.


Το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο, είπε ο κ. Στουρνάρας

Συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις οποίες θα απαλλάσσονται οι ασφαλιστικές εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών από τη φορολογητέα ύλη, ενώ θα υπάρξουν και εκπτώσεις με την προσκόμιση αποδείξεων αγοράς, υποσχέθηκε να φέρει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, την Τρίτη, κατά τη συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Σε ό,τι αφορά τις αποδείξεις, προανήγγειλε ότι θα επανέλθει το κίνητρο για τη συλλογή τους, το οποίο θα ανέρχεται στο 25% του δηλωθέντος εισοδήματος.

Δηλαδή, οι φορολογούμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αποδείξεις ίσες με το 25% του εισοδήματός τους, ώστε να δικαιούνται την επιστροφή φόρου 2.100 ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με τον υπουργό, πρακτικά το αφορολόγητο όριο διευρύνεται από τα 5.000 σε 9.500 ευρώ.

Ο κ. Στουρνάρας σημείωσε πως το σχέδιο νόμου εντάσσεται στον σχεδιασμό για ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα και αναδιοργάνωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού, κάτι που θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Μάιο με την παρουσίαση ενός νέου συστήματος.

Με το παρόν νομοσχέδιο επιχειρείται η εξοικονόμηση 2 δισ. ευρώ με τον πλέον κοινωνικά δίκαιο τρόπο, με σημαντική διεύρυνση της φορολογικής βάσης, αύξηση των επιδομάτων για τους τρίτεκνους και τους πολύτεκνους, υποστήριξε.


http://news.in.gr/economy/article/?aid=1231227368

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου