ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ. ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ.

ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΛΥΣΗ. ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ ΘΑ ΧΟΡΗΓΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΟΣΕΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΝ ΣΤΑ ΘΥΜΑΡΑΚΙΑ.

O υφυπουργός εργασίας Ν. Παναγιωτόπουλος αναγγέλλει ότι το επίδομα της πολύτεκνης μητέρας (δηλ. τα 44 ευρώ για κάθε παιδί ηλικίας έως 23 ετών!!) θα χορηγείται μόνον σ΄ όσους το έχουν ανάγκη και όπως αναγράφεται στον τύπο, θα το λαμβάνουν μόνο όσοι έχουν εισόδημα κάτω των 5.000 ή των 10.000 ευρώ, δηλ. όσοι κατοικούν στα θυμαράκια, οι έχοντες μόνιμη κατοικία στα νεκροταφεία!! Έχει εκλείψει δυστυχώς κάθε ίχνος εντροπής.
Προφανώς σε ρόλο λαγού, ακολουθώντας πιστώς τον δρόμο των προκατόχων του υπουργείου (Κατσέλη - Κουτρουμάνη), ετοιμάζεται να καταφέρει το μεγαλύτερο πλήγμα κατά των πολυτέκνων, εξαλείφοντας κάθε ίχνος δημογραφικής πολιτικής και κάθε ίχνος αξιοπιστίας των ίδιων των κυβερνώντων αλλά και της ίδιας της Πολιτείας, έτσι ώστε ο πολύτεκνος να καταλάβει ότι έχει να κάνει με ένα υποτιθέμενο κράτος, που πολιτεύεται ως ένας κοινός απατεώνας.
Η χορήγηση του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας και του επιδόματος του τρίτου τέκνου θεσπίσθηκαν ως κίνητρο, για να ενθαρρυνθούν οι νέοι και οι νέες Ελληνίδες ν΄ αποκτήσουν τρίτο και τέταρτο τέκνο, λόγω της εφιαλτικής καταστάσεως της υπογεννητικότητας, που μαστίζει την πατρίδα μας. Δεν έγινε για να βοηθηθούν κάποιοι πενόμενοι ή οικονομικώς αδύνατοι και συνεπώς δεν πρόκειται περί «κοινωνικών» ή «προνοιακών» επιδομάτων, όπως επιδιώκεται να τα βαπτίσουν.
O συνταγματικός νομοθέτης, θεσπίζοντας με το άρθρο 21 παρ. 2 και 5 του Συντάγματος την υπέρ των πολυτέκνων ειδική κρατική φροντίδα, δεν απέβλεψε στην ενίσχυση αυτών ως κατηγορίας οικονομικώς αδυνάτων ή αναξιοπαθούντων προσώπων, όπως έχει αποφανθεί κατ΄ επανάληψη και το Συμβούλιο της Επικρατείας (10952001, 13662009).
Ενώ δε η κατάσταση έχει χειροτερεύσει και η Ελλάς είναι η 3η πλέον γερασμένη χώρα του κόσμου και το 20% από τα εννέα εκατομμύρια των Ελλήνων είναι άνω των 65 ετών, η Κυβέρνηση αντί να περιορίσει τις σπατάλες και την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος βρήκε την εύκολη λύση. Επιδρομή κατά των γλίσχρων πολυτεκνικών επιδομάτων και ουσιαστική κατάργηση τους.!!
Εν τω μεταξύ αναγράφεται στον τύπο ότι 1.727 - Έλληνες «πριν από τις εκλογές του Μαΐου έβγαλαν σε τράπεζες του εξωτερικού αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. Ευρώ» και «ότι 475 μεγαλοστελέχη τραπεζών με εισοδήματα έως 200.000 ευρώ δεν κατέθεσαν φορολογικές δηλώσεις για τα οικονομικά έτη 2009,2010 και 2011».
Εάν η Κυβέρνηση προέβαινε στην άμεση φορολόγηση των παραπάνω από μεν την πρώτη περίπτωση των 3 δις ευρώ, αφού δεν είχαν φορολογηθεί, θα εισέπραττε ως φόρο εισοδήματος τουλάχιστον 1,2 δις (φορολόγηση με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων), για δε την δεύτερη περίπτωση τουλάχιστον 50 εκατ. ευρώ (υπολογίζοντας εισόδημα 100.000 ευρώ για κάθε χρόνο και με συντελεστή 40%, χωρίς υπολογισμό των προσαυξήσεων).
Με αυτόν τον τρόπο δεν εχρειάζετο να καταφεύγει στο απαράδεκτο και αντισυνταγματικό μέτρο της περικοπής και ουσιαστικής καταργήσεως των επιδομάτων των πολυτέκνων, θεσπίζοντας μάλιστα εισοδηματικά κριτήρια.
Καταγγέλλουμε αυτή την απαράδεκτη τακτική και πολιτική του παραπάνω (υφυπουργού εργασίας) της Κυβερνήσεως και ζητούμε την άμεση παρέμβαση του κ. Πρωθυπουργού για να σταματήσει κάθε σκέψη για περικοπή και θέσπιση ορίων εισοδήματος, για την χορήγηση των πολυτεκνικών επιδομάτων, όταν ο ίδιος είχε κατ΄ επανάληψη δεσμευθεί ότι θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα όπως ήσαν το 2009. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αναιρέσει τον εαυτό του και θα υπάρξει τέτοια αναξιοπιστία. Τώρα είναι η ώρα του Πρωθυπουργού. Αρχή άνδρα δείκνυσι.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου