ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012

Η Τρόικα ζητάει απολύσεις στο Δημόσιο.



 
«Τα νέα μέτρα λιτότητας απειλούν να διαλύσουν την ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι διεθνείς πιστωτές επιμένουν σκληρά: Τα δισεκατομμύρια της επόμενης δόσης θα αποδεσμευθούν μόνο όταν η Ελλάδα εγγυηθεί για τις απολύσεις στο δημόσιο τομέα και παραδώσει την ονομαστική λίστα εκείνων που θα απομακρυνθούν», υποστηρίζει το περιοδικό Spiegel.
«Τα μέτρα λιτότητας λίγο έλειψε να μην περάσουν την Τετάρτη το βράδυ:οι βουλευτές του μικρότερου εταίρου της συγκυβέρνησης απείχαν εντελώς από την ψηφοφορία, ενώ έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και ένας της ΝΔ ψήφισαν κατά των περικοπών και αποπέμφθηκαν από τα κόμματά τους λίγα μόλις λεπτά μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας. Τώρα υπάρχουν φόβοι ότι η κυβέρνηση Σαμαρά δεν θα καταφέρει να επιβιώσει», αναφέρει ο συντάκτης του δημοσιεύματος.
«Η Ελλάδα είναι απογοητευμένη από τους Ευρωπαίους εταίρους της και ειδικά από τη Γερμανία. Τα μέλη της συγκυβέρνησης θεωρούν πως έχουν κάνει αρκετά ώστε να εγκριθεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης των 31,5 δις ευρώ», συνεχίζει ο δημοσιογράφος, τονίζοντας πως σύμφωνα και με πηγές του περιοδικού η απόφαση για την Αθήνα θα είναι θετική.
«Ωστόσο η επίσημη επιβεβαίωση εξακολουθεί να εκκρεμεί», επισημαίνει.
«Η Ελλάδα είχε εναποθέσει όλες της τις ελπίδες στη συνεδρίαση του Eurogroup, τη Δευτέρα. Ωστόσο, ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε την Πέμπτη, πως δεν θα υπάρξει απόφαση για την Ελλάδα στη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Έπειτα, από αυτή την εξέλιξη, η Αθήνα ελπίζει τώρα στα όποια έσοδα καταφέρει να αντλήσει από τη δημοπρασία των εντόκων γραμματίων που θα διεξαχθεί την Τρίτη», τονίζει ο συντάκτης.
«Η Τρόικα περιμένει ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν απομακρυνθεί από το Δημόσιο τουλάχιστον 2000 υπάλληλοι. Ωστόσο, δεν αρκείται πλέον σε αριθμούς: θέλει ονόματα και επίθετα», σημειώνει χαρακτηριστικά το Spiegel, επικαλούμενο κυβερνητικό αξιωματούχο που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.
Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό Αντώνη Μανιτάκη να διαψεύδει, από το βήμα της Βουλής, το δημοσίευμα του περιοδικού και να δηλώνει πως σε κάθε περίπτωση οι «τυφλές» απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων είναι αντισυνταγματικές.
Σχόλιο Πελασγού : Η κυβέρνηση δεν μας πείθει πλέον...Σε τίποτα απ' όσα λέει...Οι τελευταίες κυβερνήσεις, αρχής γενομένης από τον Τζέφρυ θα μείνουν στα ιστορικά βιβλία ως πολιτικό αντι - παράδειγμα.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου