ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Νέα απο την Αργεντινή.


 H γενική απεργία «γονάτισε» την κυβέρνηση Φερνάντεζ.
Αναδημοσιεύουμε με κάθε επιφύλαξη καθώς σε οτι αφορά την Αργεντινή πολλά ακούμε . Το μόνο σίγουρο είναι πως υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για αυτό και βλέπουμε μαζικότητα και στις συγκεντρώσεις εναντίον της Κίρχνερ και υπερ της.
Αντιμέτωπη με μια πανεθνική απεργία - την πρώτη εδώ και μία δεκαετία - από τα συνδικάτα, που ως τώρα ήταν ένθερμοι υποστηρικτές της, ήρθε η Κριστίνα Φερνάντεζ. Δεν κινήθηκαν τρένα και λεωφορεία, ενώ κλειστές ήταν πολλές τράπεζες, όπως...επίσης τα δικαστήρια και τα σχολεία. Τα σκουπίδια έμειναν στους δρόμους, ενώ στα νοσοκομεία της χώρας εξυπηρετούνταν μόνο έκτακτα περιστατικά.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, η απεργία ήταν μια επίδειξη δύναμης στην πρόεδρο της Αργεντινής από τον Πάμπλο Μογιάνο, ηγέτη της ομοσπονδίας των εργατών και έναν από τους στενότερους συμμάχους του πρώην συζύγου και προκατόχου της προέδρου, Νέστορ Κίρσνερ. Ο Μογιάνο και μερικοί άλλοι συνδικαλιστές ηγέτες αποχώρησαν από το κόμμα της Φερνάντεζ φέτος, όταν εκείνη προσπάθησε να περιορίσει τις απαιτήσεις τους. Στα αιτήματα της ομάδας «Μογιάνο», που πλέον εμφανίζεται στο πλευρό της αντιπολίτευσης, είναι η πλήρης κατάργηση του φόρου εισοδήματος αλλά και νέες αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Με τον πληθωρισμό να είναι επισήμως στο 10% (σ.σ: αλλά ανεπισήμως αρκετά υψηλότερος) και το «φάντασμα» του χρέους να επιστρέφει, οι εργαζόμενοι έλαβαν φέτος αυξήσεις 25%, ενώ για πρώτη φορά θα πληρώσουν φόρο εισοδήματος, κάτι που δεν γινόταν ως τώρα. Ο κατώτατος μισθός για τον ανειδίκευτο εργάτη είναι στα 15.600 δολάρια, από τα οποία το 25% «πηγαίνει» στον φόρο εισοδήματος.

Η Φερνάντεζ επιχείρησε να προειδοποιήσει τους απεργούς με μήνυμά της στο Facebook: «Οι πρώτοι που θα πεινάσουν ή θα μείνουν χωρίς δουλειά είναι οι εργαζόμενοι. Και αυτός είναι ο λόγος που θέλω να ζητήσω από τους συναδέλφους μου, τους εργαζομένους, να δείξουν μεγάλη ευθύνη και να υπερασπιστούν όχι την κυβέρνησή μου, αλλά το πολιτικό σχέδιο που έχει δημιουργήσει περισσότερες από 5,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας» έγραψε. Η Φερνάντες κάλεσε τους εργαζομένους να ενεργήσουν υπεύθυνα και να υπερασπιστούν ό,τι έχει επιτευχθεί, ώστε «να μην επιστρέψει η χώρα στο παρελθόν, όταν λίγοι απολάμβαναν τα οφέλη της οικονομικής ανάπτυξης».
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου