ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο σκηνοθέτης του έργου Corpus Christi μας αποκαλύπτεται στο BBC.


Στο δελτίο ειδήσεων του BBC, πριν λίγο. Πρώτη είδηση: Η Χρυσή Αυγή που "υποκαθιστά την Αστυνομία", τρομοκρατεί τους μετανάστες, και η ίδια η αστυνομία απλώς παίζει τον ρόλο του παρατηρητή, χωρίς να κάνει τίποτα". (Εδώ υπήρξε video από διαδηλωτές με ελληνικές σημαίες, σε συμπλοκή με τα ΜΑΤ, οι οποίοι, καταφανώς, ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ. Ο σκοπός του video, την ώρα που λέγονταν τα φοβερά και τρομερά για την Χ.Α, ολοφάνερος.)

Στην συνέχεια εμφανίστηκε ο σκηνοθέτης του πολυσυζητημένου έργου "Corpus Christi" Λαέρτης Βασιλείου, δηλώνοντας τα εξής:

«Ήταν η ελληνική νύχτα των κρυστάλλων», αναφέρει ο σκηνοθέτης της ταινίας Λαέρτης Βασιλείου, παρομοιάζοντας τα γεγονότα με το χιτλερικό πογκρόμ που έγινε σε βάρος των Εβραίων τη νύχτα της 9ης προς 10η Νοεμβρίου του 1938, το οποίο αποτέλεσε την απαρχή του ολοκαυτώματος.
«Άνθρωποι πήγαν σπίτια τους με σπασμένα κόκαλα. Κάθε μέρα μου τηλεφωνούν τώρα, τηλεφωνούν στο θέατρο λέγοντας: οι μέρες σου είναι μετρημένες», προσθέτει.
«Τηλεφωνούν στη μητέρα μου, η Χρυσή Αυγή. Λένε ότι θα σου φέρουμε το σώμα του γιου σου κομματάκια μέσα σε κούτα», αναφέρει ο σκηνοθέτης με κόκκινα μάτια και τρεμάμενο πρόσωπο. «Θέλω να μάθω: είμαστε δημοκρατία ή δικτατορία;».

Το τελευταίο από εδώ: mySatelite

Στα Αγγλικά εδώ
BBC

Μόνο που απουσιάζει, τόσο από το ελληνικό κείμενο,όσο και από το αγγλικό (ήταν φαίνεται "πρόσβαρη"!) η τελευταία φράση του Βασιλείου, η οποία ακούστηκε με μεγάλη σαφήνεια στην συνέντευξή του στον Paul Mason του BBC:


"If we are in a dictatorship, then U.S. must do something!"

Ήτοι: "Αν είμαστε δικτατορία, τότε ΟΙ Η.Π.Α. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ!"

Τα σχόλια περιττά...


http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=37328

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου