ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012

Ένα και ένα κάνουν δύο και τα φωνήεντα είναι επτά

Ξεχάστε το γνωστό τραγουδάκι του Μουφλουζέλη: Εγώ δεν έχω βγάλει το σχολείο, ούτε έχω μάθει γράμματα πολλά ξέρω όμως ένα και ένα κάνουν δύο και πως τα φωνήεντα είναι επτά!

Δασκάλα, μέλος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Ανατολικής Αττικής «Αλέξανδρος Δελμούζος», που εργάζεται σε δημοτικό σχολείο της Ραφήνας, ανάρτησε στον ομώνυμο ιστότοπο του Συλλόγου άρθρο και καταφέρεται εναντίον του αυθαίρετου, ακρωτηριασμού της ελληνικής γλώσσας με την αφαίρεση τριών φωνηέντων και δύο συμφώνων.

Μεταξύ άλλων διαβάζουμε:
Με μεγάλη μας έκπληξη διαπιστώσαμε πως πρόσφατα (Νοέμβριος 2011) διανεμήθηκε προς διδασκαλία, στα δημοτικά σχολεία της χώρας μας ένα καινούργιο βιβλίο γραμματικής, για την Ε΄ και ΣΤ΄ τάξη, αντικαθιστώντας την μέχρι τώρα ισχύουσα γραμματική του Μανώλη Τριανταφυλλίδη, η οποία εδιδάσκετο πλέον των 30 χρόνων.

Σύμφωνα με την καινούργια γραμματική που… συντάχθηκε από τους: κ. Ειρήνη Φιλιππάκη – Warburton, κ. Μιχάλη Γεωργιαφέντη, κ. Γεώργιο Κοτζόγλου και την κ. Μαργαρίτα Λουκά και εκδόθηκε από τον Οργανισμό Εκδόσεως Διδακτικών Βιβλίων, με την ευθύνη του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, ανακαλύπτουμε πως:

τα φωνήεντα της Ελληνικής Γλώσσας είναι 5 (πέντε)!!!
Τα: α, ε, ι, ο, και το ου. Καθώς και ότι τα φωνήεντα η, υ, ω έχουν καταργηθεί!!!

Και τα σύμφωνα από 17, έμειναν μόνον τα 15!!! Τα ξ και ψ δεν υπάρχουν πλέον!!!


Στην Δασκάλα ανέλαβε πάλι να απαντήσει -ποιος άλλος;- ο σοφολογιότατος Νίκος Σαραντάκος! Με τον κύριο ασχοληθήκαμε ξανά όταν έσπευσε να συνηγορήσει στην έξωση του ιστότοπου της Χρυσής Αυγής από το Wordpress.com επειδή δήθεν απείλησε την ζωή της δημοσιογράφου Ξένιας Κουναλάκη, κόρης του γνωστού εξωμότη της δήθεν αριστεράς.

Να προσθέσουμε ότι ο κύριος Σαραντάκος δεν είναι όποιος-όποιος: Εργάζεται στο μεταφραστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ζει στο Λουξεμβούργο! Περισσότερα για την μενταλιτέ τού εν λόγω κυρίου χρησιμοποιείστε το λινκ:
http://patari.org/forum/viewtopic.php?t=7887

Όσον αφορά την επέμβαση στην ελληνική γλώσσα έχουμε να πούμε ότι δεν προσφέρει τίποτε στον εκσυγχρονισμό της αλλά αποτελεί μόνο μια πρώτη κακοποίηση-προσαρμογή στην κατεύθυνση της ιμπεριαλιστικής παγκοσμιοποίησης και στην νέα τάξης. Κατά τα’ άλλα μας εκφράζει η παρακάτω απάντηση ενός άλλου εκπαιδευτικού απ’ αυτούς που φυλούν Θερμοπύλες: Κύριε Σαραντάκε


Οπωσδήποτε θα συμφωνήσω μαζί σας ότι η γλώσσα εξελίσσεται στο διάβα των εποχών και των αιώνων. Όμως πρέπει να καταθέσω μία προσωπική μου εμπειρία που μου άλλαξε κυριολεκτικά τη ζωή. Πράγματι, εγώ διδάχθηκα μονοτονικό (πρόλαβα ελάχιστα το πολυτονικό), χωρίς την πτώση της δοτικής κ.ο.κ. Η ζωή μου όμως άλλαξε από τη στιγμή που εδιδάχθην αρχαία ελληνικά, τα οποία βέβαια ομιλούμε και σήμερα, ειδικά σε σύνθετες λέξεις. Η ορθογραφία της Ελληνικής δεν είναι τυχαία, δεδομένου ότι έχει μαθηματική δομή και θα πρέπει επίσης να ξέρετε ότι σε πολλές εκφάνσεις της επαγγελματικής -και όχι μόνο- ζωής μας χρησιμοποιούμε ενίοτε και απαρέμφατα, δοτικές κ.ο.κ., οι οποίες απλοποιούν και συντομεύουν το λόγο, ενώ ταυτόχρονα αποδίδουν με ακρίβεια μία έννοια ή ένα συνολικό νόημα. Εξάλλου, ναι μεν η γλώσσα εξελίσσεται, αλλά ουσιαστικά παραμένει η ίδια και ειδικά στο λεξιλόγιό της, το οποίο είναι ίδιο και απαράλαχτο -ακόμη και από την ομηρική περίοδο (παράδειγμα οι λέξεις αορτήρας -που λέμε στο στρατό, υποβρύχιο που προέρχεται από την ομηρική βρύχιο= βαθύ νερό κ.ο.κ.). Συνεπώς δεν θα πρέπει να δεχόμαστε αβασάνιστα αλλαγές που σκοπό κατά την άποψή μου έχουν την απαξίωση της γλώσσας και επέκεινα τη γλωσσική ένδεια των παιδιών μας (σε συνδυασμό με την ιστορική και εν γένει εθνική ένδεια) .Χωρίς να είμαι συνομοσιολόγος, ως παιδί εγώ εδιδάχθην για μία Ελλάδα με τη μορφή της «ψωροκώσταινας», μια ελληνική γλώσσα τραγελαφική, με περίπλοκες εκφράσεις αντί για σύντομες, λακωνικές λέξεις και τώρα προσπαθούν να κάνουν επίσημη τη γλώσσα των greekglish προκειμένου να «στρογγυλευθούν», να συγχωνευθούν οι λαοί και οι πολιτισμοί, κάνουν την ιστορία προαιρετικό μάθημα, αναφέρουν περί συνωστισμών στη Σμύρνη κ.ο.κ.. Μετά λοιπόν τις προτάσεις της κ. Διαμαντοπούλου για καθιέρωση ως δεύτερης επίσημης γλώσσας της αγγλικής (αν και η αγγλική δεν είναι γλώσσα, αλλά γλωσσικό μόρφωμα, με μηδαμινή αξία και πλούτο εν σχέσει με την ελληνική), σιγά-σιγά προσπαθούν ν'απαξιώσουν έτι περαιτέρω τη γλώσσα μας, κατ'επιταγήν των κέντρων εκείνων που επέτασσαν πριν από αρκετά έτη το χτύπημα στην ιστορία, τη γλώσσα και τη θρησκεία των Ελλήνων, επειδή κυβερνώνται δύσκολα. Θεωρώ λοιπόν ότι κάποια πράγματα δεν θα πρέπει ν'αλλοιώνονται εύκολα, ακόμη και όταν αυτό θεωρητικά γίνεται για διδακτικούς λόγους και τη γλώσσα μας θα πρέπει να την προσέχουμε ως κόρη οφθαλμού, διότι είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που μας θυμίζει την καταγωγή μας και βεβαια το βαρύ ιστορικό μας φορτίο. Όσον αφορά την τρομερή ύφεση που αναφέρετε θα σας αναφέρω ένα αρχαίο ρητό: «ενός κακου μύρια έπονται», διότι η οικονομική κρίση δεν αποκλείει την ύπαρξη άλλων δεινών. Ϊσα΄-ίσα που σε περιόδους οικονομικής υφέσεως χτυπούν όσοι θέλουν το κακό ενός λαού (και στη δική μας περίπτωση είναι πολλοί). Και να θυμάστε από την ιστορία ότι δεν έβλαψαν την Ελλάδα οι οικονομικές κρίσεις ή πτωχεύσεις, αλλά οι εθνικές, με βίαιες μετακινήσεις πληθυσμών, απώλεια εδαφών κ.ο.κ.

Με εκτίμηση

Κων/νος Χάνος



http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=34963

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου