ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

Μόλις το 1/3 των πολιτών υπέβαλε φορολογικές δηλώσεις

Εντολές στις εφορίες να αναζητήσουν όσους φορολογούμενους δεν υποβάλουν έως τις 16 Ιουλίου τις φορολογικές τους δηλώσεις, έχει δώσει το υπ. Οικονομικών, σε μία προσπάθεια να εκβιάσουν τους πολίτες στο να κάνουν φορολογικές δηλώσεις και φοροληστέψουν για λογαριασμό του ΔΝΤ και ΕΚΤ.

Ήδη, οι εφορίες όλης της χώρας υποχρεώνονται να είναι σε ετοιμότητα, αρχής γενομένης της 16ης Ιουλίου, προκειμένου να αποστείλουν τα στοιχεία των φορολογουμένων που υπάγονται σε αυτές και δεν υπέβαλαν τη σχετική δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

Παράλληλα, μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος θα αναζητηθούν οι φορολογούμενοι που το προηγούμενο έτος κατέθεσαν δήλωση, ωστόσο δεν το έπραξαν φέτος.

Οι ποινές για όσους δεν προβούν στην κατάθεση της φορολογικής τους δήλωσης είναι αυστηρές και έχουν ως εξής:

– Χάνουν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι φορολογούμενοι που θα υποβάλουν εκπρόθεσμα τη δήλωσή τους δεν θα έχουν το δικαίωμα να προσκομίσουν αποδείξεις αγοράς αγαθών και λήψης υπηρεσιών συνολικής αξίας ίσης με το 25% του συνολικού εισοδήματός τους κι έτσι δεν θα μπορούν να κατοχυρώσουν το αφορολόγητο ποσό των 5.000 ευρώ καταβάλλοντας υψηλότερους φόρους.

– Θα πληρώσουν πρόστιμο επί του φόρου που ανέρχεται στο 1,5% για κάθε μήνα καθυστέρησης.

– Θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον ελεγκτικό μηχανισμό και θα ελεγχθούν και για τις δηλώσεις προηγουμένων ετών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 1,9 εκατ. δηλώσεις επί συνόλου 5,7 εκατομμυρίων. Δηλαδή, λίγες μέρες πριν λήξουν οι προθεσμίες είχε υποβληθεί μόλις το 1/3 των δηλώσεων.
http://www.zougla.gr/money/article/se-egrigorsi-i-efories--molis-to-13-ton-politon-ipevale-forologikes-dilosis

Δηλώσεις κάνει όποιος έχει να πληρώσει. Όποιος δεν έχει γιατί να κάνει δήλωση;


http://patari.org/forum/viewtopic.php?p=34730

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου