ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

18 ΣΗΜΑΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗΣ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ

Η κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της ευρωζώνης είναι πλέον πολύ κοντά στο να γίνει πραγματικότητα. Οι Ευρωπαϊκές τράπεζες υποβαθμίζονται συνεχώς και αλλεπάληλα από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης και δισεκατομύρια ευρώ σε καταθέσεις αποσύρονται από τις τράπεζες σε όλη την περιφέρεια της ευρωζώνης.

Το κλειδί για την εύρυθμη λειτουργία ενός τραπεζικού συστήματος είναι η εμπιστοσύνη των αγορών και των καταθετών, και πλέον η εμπιστοσύνη στις τράπεζες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας μειώνεται σε ανησυχητικό βαθμό.
Το pentapostagma.gr σας παρουσιάζει τα 18 σημάδια που δείχνουν ότι η ευρωζώνη οδεύει ταχύτατα σε μία ανεξέλεγκτη τραπεζική κατάρρευση:

#1 Ο οίκος αξιολόγησης Moody's ανακοίνωσε ότι υποβάθμισε την πιστοληπτική αξιολόγηση 16 Ισπανικών τραπεζών. Σε αυτές συμπεριλαμβάνεται και η Banco Santander, η οποία είναι η μεγαλύτερη τράπεζα στην ευρωζώνη.

#2 Οι μετοχές της τέταρτης μεγαλύτερης τράπεζας στην Ισπανία, της Bankia, εμφάνισαν πρόσφατα πτώση κατά 14%.

#3 Συνολικά, οι μετοχές της Bankia έχουν εμφανίσει μείωση κατά 61 τοις εκατό από τον περασμένο Ιούλιο.

#4 Οι μετοχές της μεγαλύτερης τράπεζας στην Ιταλία, της Unicredit, έπεσαν κατά περίπου 6 τοις εκατό την περασμένη Τρίτη

#5 Σύμφωνα με το CNBS, τα ισπανικά ομόλογα δεν έχουν καθόλου καλή πορεία.

#6 Η απόδοση των δεκαετών Ισπανικών ομολόγων έχει υπερβεί ξανά το επίπεδο του 6 τοις εκατό.

#7 Τις τελευταίες εβδομάδες και ημέρες, έχουν αναληφθεί από τις Ελληνικές τράπεζες οχτώ φορές περισσότερα χρήματα από καταθέσεις από ότι συνήθως.

#8 Ο Οίκος Fitch μείωσε κατά μεγάλο βαθμό τον μακροχρόνιο δείκτη πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από B- σε CCC.

#9 Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει σταματήσει τον απευθείας δανεισμό σε τουλάχιστον 4 Ελληνικές τράπεζες.

#10 Σύμφωνα με Γερμανικό ντοκιμαντέρ, τα οικονομικά αρχεία του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Ελλάδας αποθηκεύονται σε σακούλες σκουπιδιών και καρότσια σουπερμάρκετ!

#11 Το ευρώ εμφάνισε αρνητικό-ρεκόρ χαμηλής ισοτιμίας εναντίον του δολαρίου, εμφανίζοντας την χαμηλότερη ισοτιμίας εδώ και 4 μήνες.

#12 Έχει ανακοινωθεί ότι η Ισπανική και η Ιταλική οικονομία βρίσκονται και επίσημα πλέον σε ύφεση.
#13 Η Ισπανική κυβέρνηση ανησυχεί πλέον πολύ έντονα για τα τοξικά δάνεια και τις υπέρογκες ανεξόφλητες οφειλές οι οποίες συσσωρεύονται σε μεγάλες Ισπανικές τράπεζες.

#14 Η αναταραχή των πολιτών στην Ιταλία αυξάνεται επικίνδυνα. Η Ιταλική κυβέρνηση έχει αναθέσει σε σωματοφύλακες την φύλαξη 550 ατόμων και έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας σε περίπου 14.000 τοποθεσίες ως απάντηση στην πρόσφατη βία που ξέσπασε σχετικά με τα αποτελέσματα της οικονομικής κρίσης.

#15 Οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη προετοιμάζονται πλέον για μία Ελληνική έξοδο από τη ζώνη του ευρώ, εστώ και αν αυτό δεν συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες προς το παρών.

#16 Σύμφωνα με το CNBC, η τραπεζική κρίση στην Ευρώπη έχει ξεκινήσει να επηρεάζει το παγκόσμιο εμπόριο:
Η κρίση χρέους της ευρωζώνης επηρεάζει έντονα το εμπόριο καθώς οι επιχειρήσει απομακρύνονται από τις εταιρίες και τις τράπεζες οι οποίες βρίσκονται σε κίνδυνο να μεταδώσουν τον φαύλο κύκλο της κρίσης.

#17 Ο Οίκος Moody's υποβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα 26 Ιταλικών τραπεζών.

#18 Ο Οίκος Moody's ανακοίνωσε ότι επανεξετάζει πλέον την πιστοληπτική ικανότητα 114 ακόμη Ευρωπαϊκών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

http://www.pentapostagma.gr/2012/05/18.html#ixzz1vu8niiT4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου