ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Ελληνική Χαλυβουργία: Στήριξη από κάθε γωνιά της χώρας

Τεράστιες διαστάσεις έχει πάρει πλέον η απλόχερη ταξική και έμπρακτη αλληλεγγύη που εκφράζεται καθημερινά από παντού χωρίς τελειωμό. Ένα φορτηγό με 2,5 τόνους πατάτες έφτασε χθες το μεσημέρι στο εργοστάσιο σταλμένο από τους αγρότες – μέλη της ΠΑΣΥ Λάρισαςσαν μια μικρή προσφορά, όπως τονίστηκε, στους απεργούς και τις οικογένειες των απεργών.
Η αλληλεγγύη των αγροτών της Λάρισας δεν τελείωσε εκεί, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, το Σάββατο το πρωί θα έρθουν και οι ίδιοι στο εργοστάσιο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους και να παραδώσουν 3 τόνους τρόφιμα που έχουν συγκεντρώσει!
Μαθητές και καθηγητές του Λυκείου Μάνδρας μάζεψαν από το χαρτζιλίκι και το υστέρημά τους και παρέδωσαν 160 ευρώ στους απεργούς! Οι απλήρωτοι εδώ και τρεις μήνες εργαζόμενοι στους παιδικούς σταθμούς Ασπροπύργου έφεραν τρόφιμα, ενώ οι οικοδόμοι στα έργα αποχέτευσης του Θριασίου τους έφεραν οικονομική ενίσχυση και έναν τενεκέ λάδι.
Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε, όμως, αντιπροσωπεία από τη Σάμο που ταξίδεψε για να μεταφέρει εκεί στην πύλη αλληλεγγύη και συμπαράσταση και οικονομική ενίσχυση συνολικά 760 ευρώ από την Προοδευτική Κίνηση Γυναικών, το Εργατικό Κέντρο, τη Γραμματεία του ΠΑΜΕ και τη Λαϊκή Συνέλευση.
Τη συμπαράστασή του στους απεργούς της «Χαλυβουργίας» εκφράζει με ψήφισμά του το ΔΣ του Συλλόγου Φοιτητών της Νομικής Κομοτηνής και ενισχύει τον αγώνα τους με 1.000 ευρώ.
Οικονομική ενίσχυση 570 ευρώ, συγκέντρωσαν και προσφέρουν στον αγώνα των χαλυβουργών οι Λαϊκές Επιτροπές Καβάλας και Ξάνθης, ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας και η Γραμματεία Ξάνθης του ΜΑΣ
Αλληλεγγύη στους χαλυβουργούς αποστέλλουν επίσης: Ενωση Ηλεκτροτεχνιτών Νομού Αττικής, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Νομού Ηλείας, Σύλλογος Παρασκευαστών (ΕΤΕΠ), Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Τους απεργούς της «Ελληνικής Χαλυβουργίας», επισκέφτηκε, προχτές, και εξέφρασε την αλληλεγγύη του, αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών – ΣΦΕΑ 1967 -74.
Διεθνής αλληλεγγύη
το μεταξύ συνεχίζουν να καταφθάνουν μηνύματα αλληλεγγύης και στήριξης του πολυήμερου απεργιακού αγώνα από συνδικαλιστικές οργανώσεις του εξωτερικού. Μηνύματα αλληλεγγύης έφθασαν από:
Συνδικαλιστική Επιτροπή εργαζομένων στο εργοστάσιο «Stapelschikov», Λένινγκραντ, Ρωσία. Ενωτική Ομοσπονδία Εργαζομένων στα ορυχεία, μεταλλουργών, ενέργειας, χημικών και συναφών βιομηχανιών της Κολομβίας και την εκεί Ομάδα συνδικαλιστών της Παγκόσμιας Συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας. Σιδηρουργοί του «Arcelor Mittal», Liege, Βέλγιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου