ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ


Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ  ΕΞΕΥΤΕΛΙΖΕΙ ΤΗ ΔΩΣΙΛΟΓΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.                                                                
 
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ                                                         
ΜΕΧΡΙΣ ΟΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥΣ                               
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.                                                                         

Σύμφωνα με τον ant1online.gr.

Ένταση και επεισόδια στις παρελάσεις ανά την Ελλάδα

Σε κλίμα έντασης πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου σε μεγάλες πόλεις και νησιά της χώρας. Αλλού υπήρξαν αποδοκιμασίες, αλλού ματαιώθηκαν οι παρελάσεις, ενώ δεν έλειψαν και τα επεισόδια.
ΣτηΘεσσαλονίκη η στρατιωτική παρέλαση για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ματαιώθηκε, στην Αθήναοι μαθητικές παρελάσεις χαρακτηρίστηκαν από αποδοκιμασίες και εντάσεις, ενώ παρόμοια ήταν η εικόνα σε μεγάλες πόλεις και νησιά της χώρας.
Στα Τρίκαλα, διακόπηκε την Παρασκευή η παρέλαση, όταν ομάδες πολιτών έσπασαν τον ισχυρό αστυνομικό κλοιό και επιτέθηκαν στην εξέδρα των επισήμων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστος Μαγκούφης δέχτηκε επίθεση από νεαρό, ο οποίος συνελήφθη, και οδηγήθηκε σε αστυνομική κλούβα. Αυτή η εξέλιξη εξαγρίωσε το συγκεντρωμένο πλήθος το οποίο απαίτησε με συνθήματα και δυναμική αντίδραση να απελευθερωθεί ο νεαρός όπως και έγινε. Οι επίσημοι τελικά αποχώρησαν από το χώρο της παρέλασης, ενώ αυτή μετατράπηκε σε μια μεγάλη συγκέντρωση πολιτών.
Μετ' εμποδίων έγινε την Παρασκευή η παρέλαση στο Ηράκλειο για την Εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου παρουσία μόνο του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου και των στρατιωτικών αρχών, αφού παριστάμενοι βουλευτές και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης μετά από αποδοκιμασίες πολιτών που αντιδρούν στα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης αναγκάσθηκαν να αποχωρήσουν. Οι πολιτικοί αποχώρησαν μετά από έντονες αποδοκιμασίες και τελικά τόσο η μαθητική όσο και η στρατιωτική παρέλαση έγινε κανονικά αλλά χωρίς την παρουσία τουΚλίμα έντασης επικράτησε και στην Πάτρα όπου στόχος έντονων αποδοκιμασιών έγινε ο υφυπουργός Εθνικής Αμυνας, Κώστας Σπηλιόπουλος.Ο κ. Σπηλιόπουλος αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, διότι οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει κατά την προσέλευσή του στον Μητροπολιτικό Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν και στην παρέλαση στο Βόλο, όπου διαδηλωτές πέταξαν αυγά και γιαούρτια προς την εξέδρα των επισήμων, ενώ συγκρούστηκαν με την αστυνομία. Νωρίτερα, οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης.
Στην Κέρκυρα, ο γγ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Σπ. Σπύρου έδωσε εντολή να μην γίνει η παρέλαση λόγω της τεταμένης κατάστασης που επικράτησε από νωρίς στην πλατεία του νησιού, ενώ «αγανακτισμένοι»πολίτες με πανό ανέβηκαν στην εξέδρα των επισήμων οι οποίοι αποχώρησαν από τον χώρο.
Η παρουσία του εκπροσώπου της Κυβέρνησης Γενικού Γραμματέα Εμπορίου Στέφανου Κομνηνού προκάλεσε έντονες αντιδράσεις «αγανακτισμένων» και συνδικαλιστών που από νωρίς είχαν συγκεντρωθεί απέναντι από την εξέδρα των επισήμων. Ο κ. Κομνηνός θέλησε να τους ακούσει και να συνομιλήσει μαζί τους, όμως ακολούθησαν αποδοκιμασίες και τον φυγάδευσε η Αστυνομία.
Στην πόλη της Βέροιας ματαιώθηκε η παρέλαση για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου. Αγανακτισμένοι πολίτες, διαφόρων ηλικιών και από διάφορους επαγγελματικούς χώρους, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, πραγματοποίησαν πορεία και κατέλαβαν το χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.
Ο αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας της Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας, Κώστας Καραπαναγιωτίδης τους πλησίασε και συνομίλησε μαζί τους, ωστόσο για την αποφυγή επεισοδίων, όπως δήλωσε αποφάσισε τη ματαίωση της παρέλασης. Ο κ.Καραπαναγιωτίδης εξέφρασε τη λύπη του για το περιστατικό. Κανονικά έγινε η επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Αντωνίου και η κατάθεση στεφάνων.
Επεισόδια σημειώθηκαν και στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο από ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίοι διέσπασαν τον αστυνομικό κλοιό και κινήθηκαν εναντίον της εξέδρας των επισήμων, όπου βρισκόταν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ.Κώστας Σκανδαλίδης, οι βουλευτές κ.Δημ.Κρεμαστινός του ΠΑΣΟΚ, και Μίκα Ιατρίδη της ΝΔ, και οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών.Η παρέλαση διεκόπη και οι επίσημοι αποχώρησαν με την προστασία της αστυνομίας και μετέβησαν στο κτίριο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Παρουσία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, αλλά με ένταση, υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα, ολοκληρώθηκε η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην Τρίπολη, παρουσία του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του γραμματέα της ΝΔ βουλευτή Ανδρέα Λυκουρέντζου, του βουλευτή ΠΑΣΟΚ Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη και του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη.

Καθ' όλη την διάρκεια της παρέλασης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων, βρίσκονταν ομάδες διαδηλωτών από το εργατικό κέντρο, την ΔΕΗ, αλλά και πολλοί αγανακτισμένοι πολίτες, κρατώντας πανό και πλακάτ, όπου φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα κυρίως στον υπουργό, αλλά και στους λοιπούς επισήμους, ενώ η μεγάλη αστυνομική παρουσία ήταν αυτή που απέτρεψε τα χειρότερα, αφού σε όλο το μήκος του δρόμου που διεξαγόταν η παρέλαση, υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και τα υβριστικά συνθήματα δεν σταμάτησαν καθόλου.Να σημειώσουμε ότι οι μαθητές κατά την παρέλαση περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους, ενώ με την ολοκλήρωση της, αποχώρησαν αμέσως οι βουλευτές και φυγαδεύτηκε κυριολεκτικά ο υπουργός Δικαιοσύνης.Αποδοκιμασίες από αγανακτισμένους πολίτες και ομάδες εργαζομένων σημειώθηκαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Ναύπλιο, παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη με τους αστυνομικούς να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ενώ με την ολοκλήρωση της παρέλασης ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε.
Τέλος, καλύτερη ήταν η ατμόσφαιρα στη Σπάρτη, κατά την διάρκεια της παρέλασης όπου την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Τάσος Αποστολόπουλος. Ελάχιστοι ήταν οι πολίτες που φώναξαν συνθήματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε η στάση πολλών μαθητών να μην γυρίσουν το κεφάλι τους στην εξέδρα των επισήμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου