ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΚΡΑΧ;


ΚΑΤΑΙΓΙΣΜΟΣ  ΑΠΟ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ  ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ

ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ-ΗΠΑ -ΕΛΛΑΔΑ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

Η ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΕΚΤΙΝΑΣΣΕΤΑΙ ΣΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΥΨΗ.
Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που διαμορφώθηκε στην αγορά ομολόγων μετά τις περικοπές και την αύξηση τις κλίμακας χρεοκοπίας των ΗΠΑ, ανάγκασε χθες τον Ισπανό πρωθυπουργό να αναβάλλει τις προγραμματισμένες για την Τρίτη διακοπές του, ενώ σήμερα πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνάντηση Τζάνκερ-Τρεμόντι προκειμένου να συζητηθεί η κατάσταση στην οικονομία.

Τα spread σε Ιταλία-Ισπανία ανεβαίνουν σε επίπεδα ρεκόρ και τα ισπανικά και τα ιταλικά 10ετή ομόλογα να εκτινάσσονουν στα ύψη το κόστος δανεισμού.

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι υπό την ασφυκτική πίεση όσων ζητούν επίμονα την παραίτησή του, επιχείρησε σήμερα ενώπιον του ιταλικού Κοινοβουλίου, να πείσει τους Ιταλούς ότι η χώρα δεν πρόκειται να έχει την μοίρα (και καλά) της γειτονικής Ελλάδα.

Ο Χ. Ρ. Θαπατέρο για τον ίδιο λόγο, συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών Ε.Σαλγάδο, την στιγμή που η χώρα βρίσκεται ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, λόγω των πρόωρων εκλογών που έχουν κηρυχθεί για τις 20 Νοεμβρίου.

Το πριμ που ζητούν οι επενδυτές για να κρατήσουν τα 10ετή ιταλικά και ισπανικά ομόλογα έναντι του αντίστοιχου γερμανικού bund αυξήθηκε για το ιταλικό ομόλογο κατά 12 μονάδες βάσης στις 386 μονάδες βάσης και για το ισπανικό κατά 13 μονάδες στις 402 μονάδες βάσης.

Πανικό προκάλεσε και το δημοσίευμα της Wall Street Journal ότι «το οικονομικό πεπρωμένο της Ισπανίας δεν είναι πλέον στα χέρια της».

Eπίσης, να σημειωθεί ότι σήμερα η Γαλλία αν δανειζόταν (έρχεται η σειρά της) θα αναγκαζόταν να επωμιστεί επιτόκιο-ρεκόρ από τότε που συστάθηκε η ΟΝΕ, καθώς η κρίση χρέους (στην ουσία κρίσης υπερπαραγωγής και αδιεξόδου του καπιταλισμού) πιάνει πλέον και τα γαλλικά ομόλογα! Το spread του 10ετούς γαλλικού ομολόγου αγγίζει πλέον τις 80 μονάδες βάσης σε σχέση με το γερμανικό bund.

Πανικός στις Βρυξέλλες

Τη «βαθιά ανησυχία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη άνοδο των spreads των ιταλικών και των ισπανικών ομολόγων εξέφρασε σήμερα ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Μ. Μπαρόζο καθώς η κρίση του καπιταλισμού λειτουργεί σαν ντόμινο από την Αμερική στην ΕΕ. και σε όλον τον κόσμο.

Ο πρόεδρος της Κομισιόν απήθυνε έκκληση στις κυβερνήσεις των κρατών της ευρωζώνης για μεγαλύτερη ευελιξία στον προσωρινό μηχανισμό διάσωσης, το EFSF, και για να υλοποιήσουν γρήγορα τη συμφωνία για δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας. Εδώ γελάνε.

«Είναι βασικό να ενεργήσουμε γρήγορα εφαρμόζοντας όλα όσα αποφασίστηκαν από τους ηγέτες της ζώνης του ευρώ και να στείλουμε ένα ξεκάθαρο σήμα  ότι η ευρωζώνη θα επιλύσει την κρίση χρέους με μέσα που αρμόζουν στη σοβαρότητα της κατάστασης», ανέφερε με στόμφο .

Το κλίμα ανησυχίας εντείνεται από τις δυσοίωνες προοπτικές ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας, καθώς υπάρχουν φόβοι πως η προσπάθεια των ΗΠΑ να περικόψει τις δαπάνες της και να διευρύνει την κλίμακα της χρεοκοπίας απειλεί πυροδοτήσει νέο θανατηφόρο και εντελώς ανεξέλεγκτο κράχ που αυτού του «29» θα φαντάζει βόλτα σε βασιλικό κήπο.

Και αυτή η στιγμή από ότι φαίνεται δεν είναι και πολύ μακρινή

Σε δυσθεώρητα ύψη το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α

Πάνω από το 100% του ΑΕΠ εκτινάχτηκε το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α., μέσα σε ένα μόλις 24ωρο, ύστερα από την ψήφιση του νόμου για την αύξηση του ορίου του χρέους της χώρας, μετέδωσε το γαλλικό πρακτορείο.

Ειδικότερα, το δημόσιο χρέος των Η.Π.Α. ξεπέρασε τα 238 δισ. δολάρια. 

 «Αποδυναμώθηκε η οικονομία των Η.Π.Α.»

Η κρίση με το όριο του χρέους είχε μία «περιττή αρνητική επίδραση στην αμερικανική οικονομία», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνάντησης του υπουργικού συμβουλίου στον Λευκό Οίκο, ο πρόεδρος Ομπάμα ανέφερε ακόμη ότι η κυβέρνηση μπορεί να χάσει ένα δισεκατομμύριο δολάριο εξαιτίας του αδιέξοδου στο οποίο βρίσκεται το Κογκρέσο, σχετικά με την ομοσπονδιακή αεροπορία, και κάλεσε τους βουλευτές να επιλύσουν τις διαφορές τους μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας.

«Η οικονομία είναι ακόμη αποδυναμωμένη, εν μέρει εξαιτίας ορισμένων πραγμάτων που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε όπως ο σεισμός στην Ιαπωνία και η κατάσταση στην Ευρώπη, καθώς και η Αραβική Άνοιξη και η επίδρασή της στις τιμές του πετρελαίου», ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Δυστυχώς, η κρίση με το όριο του χρέους του τελευταίου μήνα, πιστεύω, ότι είχε επίσης μία περιττή αρνητική επίδραση στην οικονομία», πρόσθεσε.

«Μην αφήνετε ένα δισεκατομμύριο δολάρια να μένουν στο τραπέζι επειδή το Κογκρέσο δεν ενήργησε, τη στιγμή που παλεύουμε για κάθε δολάριο που μπορούμε», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στην κρίση με την ομοσπονδιακή αεροπορία.

Το Ελληνικό Χρηματιστήριο συνεχίζει την πτωτική του πορεία, εδώ και μια βδομάδα, προς τις 1000 μονάδες.  Αυτή την ώρα (13:50), ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 0,95% στις 1.090,87 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στα 29,92 εκατομμύρια ευρώ.

Με αυτές της τιμές οι αποκρατικοποιήσεις , που σχεδιάζονται, δεν θα αποφέρουν ούτε ψίχουλα στο δημόσιο. Το ξεπούλημα της χώρας θα γίνει στο ''τζάμπα''.



Σπάει κάθε ρεκόρ ανόδου ο χρυσός.  

Σήμερα,Πέμπτη, 04 Αυγούστου 11 , 00:31.

Η ουγκιά του χρυσού κατέρριψε, σήμερα, ιστορικό ρεκόρ καθώς η τιμή της έφθασε για πρώτη φορά τα 1.670 δολάρια ΗΠΑ. Σύμφωνα με πηγές της αγοράς του πολύτιμου μετάλλου την έντονη ζήτηση τροφοδοτεί «η γενικευμένη ανασφάλεια» των επενδυτών πολλών άλλων αγορών.Πολλοί επενδυτές, στριμωγμένοι ανάμεσα στις κρίσεις χρέους και στις δύο ακτές του Ατλαντικού, αλλά και στα σημάδια επιβράδυνσης της ανάκαμψης στο επίπεδο της παγκόσμιας οικονομίας, αγοράζουν το πολύτιμο μέταλλο θεωρώντας το «αξία-καταφύγιο».«Επιπλέον, η τιμή του χρυσού για την άμεση παράδοση δεν μπορεί να επηρεαστεί από καμία Κεντρική Τράπεζα, αντίθετα με ό,τι γίνεται με τα νομίσματα αποθεματικού ρόλου», επισημαίνει η αναλύτρια Καθλίν Μπρουκς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου