ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΘΕΡΙΕΥΕΙ


Παραλίγο επεισόδια το βράδυ της Δευτέρας 30/5 στο Σύνταγμα μεταξύ «αγανακτισμένων». Μεγάλες οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ.

Όλα έγιναν ξαφνικά! Περίπου 200 νεαροί, που συμμετέχουν στη «συνέλευση» της «κατάληψης» της πλατείας Συντάγματος, γύρω στις 12.00 τα μεσάνυχτα Δευτέρας προς Τρίτη, κινήθηκαν απειλητικά προς ομάδα πολιτών που είχε συγκεντρωθεί γύρω από ένα βήμα λόγου στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος -κοντά στους «300 Έλληνες», με σκοπό να «διώξουν τους φασίστες από την πλατεία», όπως φώναζαν.
Το κλίμα ήταν τεταμένο από νωρίτερα. Επώνυμοι Έλληνες καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Γιώργος Σαρρής, ο Νίκος Καλογερόπουλος και ο Δημήτρης Πουλικάκος, δεν κατάφεραν να δώσουν συναυλία στο Σύνταγμα γιατί δεν τους το επέτρεψε η «συνέλευση» της «Κάτω Πλατείας», η οποία δεν είχε πάρει σχετική απόφαση. Μάλιστα ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου ακούστηκε να λέει: «Δεν κατάλαβα; Ήρθα εδώ να τραγουδήσω αφιλοκερδώς στον ελληνικό λαό και πρέπει να πάρω άδεια από ποιους; Εάν η συνέλευσή σας μου απαγορεύσει να τραγουδήσω θα στεναχωρηθώ, αλλά θα σας αγνοήσω». Και εδώ το ερώτημα είναι καίριο: Ποιοι αποτελούν και ποιοι συμμετέχουν στη «συνέλευση» της κάτω πλατείας Συντάγματος και ποιος τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίζουν στο όνομα του ελληνικού λαού που αυθόρμητα διαδηλώνει και να κουμαντάρουν τα της πλατείας; Είναι ένα θέμα που έχει απασχολήσει όσους καθημερινά βρίσκονται στο Σύνταγμα.
Δίχως συναυλία λοιπόν, αλλά με καλή διάθεση, ο ηθοποιός – μουσικός Νίκος Καλογερόπουλος και ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης -και οι δύο πασίγνωστοι στο πανελλήνιο για τις δημοκρατικές ιδέες τους και το αριστερό τους βιογραφικό, ανέβηκαν στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος, ενώ ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Δημήτρης Πουλικάκος (επίσης πασίγνωστοι δημοκράτες) αποχώρησαν. Εκεί -στο βήμα λόγου που είχε στηθεί- μιλούσε εκείνη τη στιγμή ένας πολίτης από το Κίνημα Δεν Πληρώνω. Το κοινό του ήταν μικρό, καμιά δεκαριά άτομα, από τους σκόρπιους πολίτες που βρίσκονταν τριγύρω. Στη συνέχεια το μικρόφωνο πήρε ο σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, είπε μερικά λόγια, μαζεύτηκαν περισσότεροι πολίτες. Τον διαδέχτηκε ο Νίκος Καλογερόπουλος και ακολούθησε σχεδόν αμέσως ο Δημήτρης Καζάκης, ο οποίος μίλησε για δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία και εθνική ανεξαρτησία. Τα λόγια του ηλέκτρισαν τους πολίτες, οι οποίοι πλέον πλησίαζαν τους 100. Ο λόγος του οικονομολόγου ολοκληρώθηκε όταν μια γυναίκα από τη Ρόδο του ζήτησε να πει και εκείνη τα δικά της και ακολούθησαν και άλλοι ομιλητές από τους συγκεντρωμένους.
Ενώ γινόταν αυτό, δηλαδή ο καθένας να σηκώνεται και να λέει ό,τι θέλει, ξαφνικά και απρόκλητα 200 άτομα από το κάτω μέρος της πλατείας, όπου διεξαγόταν η «συνέλευση» των «καταληψιών» της πλατείας Συντάγματος, ανέβηκαν με γρήγορο βήμα τα σκαλοπάτια και κινηθήκαν με απειλητικές διαθέσεις προς τους 100 περίπου συγκεντρωμένους που άκουγαν κάποιον ομιλητή. Φώναζαν «έξω οι φασίστες από την πλατεία» και «αλήτες ρουφιάνοι δημοσιογράφοι». Δεν ξέρουμε ποιους εννοούσαν ως φασίστες, τους επώνυμους αριστερούς και δημοκρατικούς πολίτες που είχαν τοποθετηθεί νωρίτερα ή κάποιον από τους απλούς ανθρώπους που μίλησαν μετά. Ορισμένοι οξύθυμοι από τους κάτω ήθελαν και να «δείρουν» τους από πάνω, πράγμα που δεν έγινε χάρη στην επέμβαση ολίγων ψύχραιμων από τους κάτω, οι οποίοι και συγκράτησαν τους «συντρόφους» τους.
Η όλη ένταση κράτησε περίπου μια ώρα μέχρι να εκτονωθεί, δίχως παραπάνω έκτροπα. Ωστόσο, εδώ γεννιόνται τα εξής ερωτήματα:
α) Ποιοι είναι επιτέλους αυτοί οι από κάτω, ακούγεται ότι είναι οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, οι οποίοι αυτοανακηρύχτηκαν -από μια συνέλευση «δικών» τους ανθρώπων- «αφεντικά» της πλατείας Συντάγματος και εκφραστές της λαϊκής διαδήλωσης.
β) Ποιοι είναι αυτοί οι από κάτω που θα ορίσουν ποιος πολίτης θα λέει τι και πώς; Οι από κάτω θα ελέγχουν την έκφραση και το λόγο του κάθε αγανακτισμένου ή αποφασισμένου Έλληνα που διαδηλώνει; Ποιοι είναι τελικά οι φασίστες;
γ) Ποιοι είναι αυτοί οι από κάτω που θα δώσουν πιστοποιητικά αμεσοδημοκρατίας στους υπολοίπους, όταν οι χώροι στους οποίους λέγεται ότι ανήκουν δεν έχουν καμία σχέση ιδεολογική με την άμεση δημοκρατία.
δ) Ποιοι είναι αυτοί οι από κάτω που ανά πάσα στιγμή θα επιτίθενται απρόκλητα σε απλούς και ακομμάτιστους πολίτες που θέλουν να εκφραστούν μέσα από τα όσα συμβαίνουν στην πλατεία Συντάγματος, επειδή δεν τους άρεσαν αυτά που άκουσαν; Αυτές είναι τακτικές φασιστικού παρακράτους -από όσο ξέρουμε.
Θα μπορούσαμε να βάλουμε και άλλα ερωτήματα, αλλά ως επίλογο αξίζει να διαπιστώσουμε κάτι: Τόσο τα πανό που έχουν αναρτηθεί στο πάνω μέρος της πλατείας όσο και εκείνα που έχουν κρεμαστεί στο κάτω, όλα απαιτούν ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Ενώ λοιπόν θα περίμενε κανείς μια ευγενή άμιλλα για το ποιος είναι ο καλύτερος αμεσοδημοκράτης, οι από κάτω αποκαλούν τους από πάνω «φασίστες» επειδή κρατάνε ελληνικές σημαίες. Συμπεριφέρονται στην πλατεία Συντάγματος σαν να είναι αυτοδιαχειριζόμενο πάρκο και τώρα άρχισαν και οι προγραφές των από πάνω που δεν τους αρέσουν. Λησμονούν -προφανώς- ότι από πάνω είναι όλος ο ελληνικός λαός. Την επόμενη φορά τι θα κάνουν οι θερμόαιμοι καταληψίες της (κάτω) πλατείας Συντάγματος; Θα δείρουν γυναίκες, παιδάκια που κρατάνε ελληνικές σημαίες, γέροντες που θα λένε τον εθνικό ύμνο;
Θα χαρακτηρίζουν «φασίστες» επώνυμους δημοκρατικούς και αριστερούς πολίτες επειδή είναι και δηλώνουν πατριώτες;
Δυστυχώς οι «γνωστοί – άγνωστοι» κατάφεραν να κάνουν όσους απλούς πολίτες βρίσκονταν εχθές το βράδυ την πλατεία Συντάγματος να νιώσουν ανασφάλεια και απειλή, όχι από τα ΜΑΤ και τα δακρυγόνα του κράτους, αλλά από τη βία ομάδων που παριστάνουν τους «ειρηνόφιλους» και τους αμεσοδημοκράτες, αλλά είναι οι ίδιοι γνωστοί – άγνωστοι που προβοκάρουν κάθε λαϊκό αγώνα μέχρι σήμερα.
Δεν ξέρουμε εάν σε αυτό το ξεθάρρεμα με διάθεση ξεκαθαρίσματος από τους κάτω έπαιξαν ρόλο και οι εχθεσινές δηλώσεις Λαφαζάνη, αλλά να ξέρει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι δεύτερο Δεκέμβρη ούτε εκείνος τον αντέχει ούτε ο ελληνικός λαός! Ή θα σεβαστούν τα δικαιώματα όλων των πολιτών που διαδηλώνουν στο Σύνταγμα ή θα απομονωθούν -όπως έχουν ήδη απομονωθεί στο κάτω μέρος της πλατείας- από τον λαό, που αηδιασμένος από τη βία και το μίσος των ομάδων της «κατάληψης» δεν θα ξαναπατήσει στις διαδηλώσεις. Και η ευθύνη θα είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική τους.
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ από tsantiri [3.20 π.μ. / 1 Ιουνίου 2011]: Επειδή έχουμε κουραστεί να μας κατηγορούν για «παραπληροφόρηση», διάφοροι στο διαδίκτυο, δείτε το βίντεο από το γεγονός που καταγγείλαμε. Οι εικόνες αποδεικνύουν ποιοι «παραπληροφορούν», ποιοι είναι οι προβοκάτορες και ποιοι θέλουν να διασπάσουν το κίνημα του λαού. Εμείς θα συνεχίσουμε να γράφουμε την αλήθεια, άστεγοι και χωρίς εξαρτήσεις. ΠΗΓΗ: videopories και ΑΝΤΙ-ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ:

ΒΙΝΤΕΟ:

http://www.youtube.com/watch?v=kG3WR21H_yM&feature=player_embedded#at=51

Θα επιθυμούσαμε όσοι από εδώ και πέρα έχουν διάθεση να πουν την άποψή τους, να τοποθετηθούν και επί του οπτικοακουστικού υλικού. [ΔΕΝ υιοθετούμε τη λεζάντα του βίντεο, είναι του blog που το ανάρτησε].

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου