ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΡΑΤΚΟ ΜΛΑΝΤΙΤΣ


Στη Χάγη εκδίδεται ο Ράτκο Μλάντιτς από το αμερικανόδουλο καθεστώς της Σερβίας.

Το δικαστήριο του Βελιγραδίου έκρινε πως ο Ράτκο Μλάντιτς είναι σωματικώς ικανός

Ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σερβοβοσνίων Ράτκο Μλάντιτς, ο οποίος συνελήφθη την Πέμπτη στη βόρεια Σερβία, είναι σωματικώς ικανός να προσαχθεί ενώπιον του αμερικανοκίνητου ΔΠΔ για τα τάχα εγκλήματα του στην πρώην Γιουγκοσλαβία και έχει δικαίωμα έως τη Δευτέρα για να ασκήσει έφεση, αποφάνθηκε το δικαστήριο του Βελιγραδίου.

«Διαπιστώθηκε πως ο στρατηγός Ράτκο Μλάντιτς είναι σωματικώς ικανός να παρακολουθήσει μία δικαστική διαδικασία, ο ίδιος αρνήθηκε να παραλάβει την πράξη του κατηγορητηρίου του ΔΠΔ και εν συνεχεία αποφασίσαμε πως πληρούνται οι προϋποθέσεις για την μεταφορά του», τόνισε στους δημοσιογράφους η αμερικανόδολη δικαστής Μάγια Κοβάσεβιτς.

Νωρίτερα, ο συνήγορος του Μλάντιτς Μίλος Σάλισιτς είχε ανακοινώσει την απόφαση του δικαστηρίου στον Τύπο.
«Η διορία για να ασκήσει έφεση ορίσθηκε έως τη Δευτέρα», τόνισε η Κοβάσεβιτς, προσθέτοντας πως το δικαστήριο παρέλαβε την έκθεση της ιατρικής επιτροπής που εξέτασε τον Μλάντιτς και η οποία αποφαίνεται πως «είναι σωματικώς ικανός να παρακολουθήσει μία δίκη, καίτοι πάσχει από κάποια χρόνια νοσήματα».

Ο Σάλισιτς από την πλευρά του δήλωσε πως τη Δευτέρα θα ασκήσει έφεση, καθώς αμφισβητεί τα συμπεράσματα της έκθεσης που συνέταξε η επιτροπή.

Παράλληλα το νεοταξίτικο ΔΠΔ της Χάγης, στο οποίο πρόκειται να προσαχθεί ο Μλάντιτς, έχει τις δυνατότητες να αναλάβει ψυχολογικά ασταθείς ασθενείς, (και να τον στείλει όπως τον Μιλόσεβιτς) τόνισε σήμερα η εκπρόσωπός του Νέρμα Γέλασιτς.

«Είμαστε σε θέση να αναλάβουμε ασθενείς», τόνισε η ίδια εκπρόσωπος, τονίζοντας πως η πλειονότητα των κατηγορουμένων στο δικαστικό αυτό σώμα έχουν μεταφερθεί στη Χάγη με «προϋπάρχουσες παθολογίες»

«Το κέντρο κράτησης ασχολείται με ασθενείς από την ημέρα που δημιουργήθηκε», τόνισε η ίδια. «Έχουμε δικό μας(δολοφονικό) ιατρικό κέντρο, ενώ επίσης έχουμε πρόσβαση και στο ολλανδικό σύστημα υγείας», πρόσθεσε.
«Αναμένουμε τις επίσημες αξιολογήσεις από τις σερβικές αρχές, οι οποίες θα λάβουν την απόφαση για την μεταφορά του στο δικαστήριο», τόνισε η νεοταξίτισσα φόνισσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου