ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ

Δικαστική προσφυγή για τη συμμετοχή μεταναστών στις εκλογές

Νέες προσφυγές κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αμφισβητώντας το δικαίωμα συμμετοχής των μεταναστών στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές με σκοπό την ακύρωση 198 αποφάσεων γενικών γραμματέων της περιφέρειας με τις οποίες -βάσει του νόμου Ραγκούση (3838/10)-απέκτησαν αλλοδαποί πολίτες την ελληνική ιθαγένεια.

Τις προσφυγές υπέβαλλαν η «Παγκρήτιος Ένωση», ο «Πατριωτικός Πολιτιστικός Σύνδεσμος Λακωνίας», ο «Παμποντιακός Σύλλογος Η Αργώ» και ο «Σύνδεσμος Κρητών Επιστημόνων» και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές οι σχετικές αποφάσεις. Το θέμα αυτό πάντως λόγω μείζονος σπουδαιότητας έχει παραπεμφθεί προς οριστική κρίση στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπου και θα εξεταστούν οι αιτήσεις των 4 ενώσεων.

Ήδη το Δ' Τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έχει κρίνει πώς το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι κατά τις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές έχουν μόνο οι έλληνες πολίτες, θεωρώντας πως το δικαίωμα αυτό «επιφυλάσσεται μόνο στους έλληνες πολίτες και δεν μπορεί να επεκταθεί και στους μη έχοντες την ιδιότητα αυτή, χωρίς αναθεώρηση της σχετικής διατάξεως του Συντάγματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου