ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1090-2013 )

ΠΕΝΘΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (17χιλιάδες 1990-2013 )

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011



ΗΡΘΕ
Η ΩΡΑ



Τα τελευταία χρόνια, όσοι δεν μας ξέρουν πραγματικά, θα μπορούσαν να μας κατηγορήσουν για υπέρμετρο ατομισμό, αρχομανία, φατριασμό και μικρότητα. Γιατί δεν υπάρχουν μόνο τα ελαττώματα. Ο Έλληνας στις δύσκολες στιγμές είναι ο πιο συνεργάσιμος, ο πιο καλοπροαίρετος, ο πιο ενάρετος, ο πιο ανιδιοτελής, ο πιο δίκαιος, ο πιο γενναίος και ο πιο φιλόπατρις. Το ξέρετε προτού σας το πούμε. Διαχωρισμοί δεκαετιών γκρεμίζονται ετούτο τον χρόνο. Δεξιοί, Κεντρώοι και Αριστεροί, διανοούμενοι και βιοπαλαιστές, άνθρωποι της Πόλης και της Υπαίθρου, τα ξαναλέμε μετά από πολλά χρόνια και συμφωνούμε στα ίδια πράγματα. Νιώθουμε όλοι σαν ένας. Νιώθουμε Έλληνες. Οι αξίες μας δεν είναι πρόσκαιρες. Καλλιεργήθηκαν για χιλιάδες χρόνια. Ποτίστηκαν με ποτάμια από αίμα, διδάχτηκαν ανελλιπώς και μεταφέρθηκαν από στόμα σε στόμα σε κάθε οικογένεια.

Ο αγώνας για την υπεράσπιση της Πατρίδας και την κατοχύρωση της Εθνικής Ανεξαρτησίας και ο αγώνας για ψωμί και ισότητα που σήμερα επικεντρώνεται σε αγώνα κατά της φτώχιας και εξαθλίωσης, είναι οι όψεις του ιδίου νομίσματος. Ένας χορτάτος και ευτυχισμένος Πολίτης έχει λόγους να υπερασπίζεται την Πατρίδα του, όταν αυτή βρίσκεται σε κίνδυνο. Και το αντίθετο. Η υπεράσπιση της Πατρίδας προφυλάσσει το βιός μας από την αρπαγή και την αδικία. Οι αντίπαλοί μας; Μα βέβαια οι μαριονέτες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Τρόικα, το ΔΝΤ, που πρέπει να ξεκουμπιστούν πάραυτα μαζί με το μνήμονιό τους, και ο Μεγάλος Αδελφός. Προσπαθούμε να δώσουμε σάρκα σε ένα Κίνημα Ανεξαρτήτων Πολιτών, γιατί το υπάρχον πολιτικό σύστημα και τα κόμματά του είναι σάπια ή ανίκανα για να τους εμπιστευτούμε τις τύχες μας και το μέλλον των παιδιών μας. Σε αυτό το κίνημα ξεκινάμε όλοι από την αρχή. Σας καλούμε όλους χωρίς προαπαιτούμενα και πιστοποιητικά, για να μπορέσετε να εκφράσετε ισότιμα τις απόψεις σας και να τις πραγματώσετε, μακριά από κόμματα, μακριά από δεσμεύσεις, χωρίς στελέχη και επαγγελματίες, χωρίς μισθούς και καθοδηγητές, με άμεση Δημοκρατία και διαφάνεια, με πλήρη ελευθερία και αυτοδιάθεση. Δυστυχώς, επαναλαμβάνουμε τα αυτονόητα, γιατί η Δημοκρατία έχει κακοποιηθεί βάναυσα και η έννοιά της έχει «ξεχειλωθεί» από το υπάρχον πολιτικό μόρφωμα.

Για το Μίκη Θεοδωράκη δεν χρειάζονται συστάσεις. Όλοι τον ξέρουμε, άσχετα από την πολιτική μας τοποθέτηση στο παρελθόν, για το ήθος του και την προσήλωσή του στην Εθνική υπόθεση. Δεν είναι μόνο ο επώνυμος που μας πρόσφερε το όνομά του. Δεν είναι μόνο οι κατασταλαγμένες του απόψεις στην Ιδρυτική Διακήρυξη. Είναι ο Πρεσβύτερος που συμβολίζει την ενότητα και τη συνέχεια του Έθνους. Είναι ο «γέρος» της Δημοκρατίας στις μέρες μας.

Θα ήταν ανόητο να υποκαταστήσουμε ένα πολυσέλιδο κείμενο - την Ιδρυτική Διακήρυξη Ανεξαρτήτων Πολιτών - που ο ίδιος διατύπωσε, με μια περίληψη. Αυτό το κείμενο πρέπει να διαβαστεί και να συζητηθεί από όλους μας. Η αρχή έγινε. Ο Μίκης Θεοδωράκης άναψε την πρώτη Σπίθα. Ήδη δεκάδες Σπίθες ξεπετάγονται, όπου ζει το Ελληνικό στοιχείο. Και στο Θριάσιο η ώρα έφτασε. Όσοι κινούμαστε σ'αυτό το πνεύμα, ας ξεκινήσουμε.



ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΠΙΘΑΣ ΘΡΙΑΣΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου